25°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Tanjug

PREDSTAVA "UJKA VANJA" na manifestaciji "Beogradska letnja scena" 7. i 8.jula

Predstava “Ujka Vanja” u produkciji Hartefakt fonda i Narodnog pozorišta "Sterija" iz Vršca, prema tekstu Antona Čehova, u režiji Andreja Nosova, biće izvedena na manifestaciji "Beogradska letnja scena - Pozorište na Tašmajdanu“ 7. i 8. jula od 21 čas.

Svi zainteresovani karte mogu da kupe na blagajni Ateljea 212, a na dan izvođenja na Tašmajdanu.

OVO MORATE ZNATI

Ljudi su JELI SAPUN i SREDSTVA ZA ČIŠĆENJE: Opasne posledice DEZINFORMACIJA o korona virusu!

RASIM LJAJIĆ: Mere reciprociteta ZAUSTAVIĆE TRGOVINU!

POSLE KORONE NOVA POŠAST ZA ČOVEČANSTVO! Amerikanci upozoravaju: To je VELIKA OPASNOST!

POŽAR U ZGRADI: Stradale četiti osobe!

EVO ŠTA NAS ČEKA POSLE KORONE! Treći svetski rat, bolest Trampa, atentat na Putina i smrt engleske kraljice


Glumačka podela Nemanja Oliverić (Ujka Vanja), Branko Cvejić (Serebrajakov), Katarina Marković (Jelena Andrejevna), Mina Obradović (Sonja), Stefan Bundalo (Astrov), Monika Boldovina Bugle (Marina), Dojna Andrejević Petrović (Marija Vasiljevna) i Jovan Jelisavčić (Teljegin), doprineće da se savremeno čitanje Čehovljevog teksta pred beogradskom publikom izvede u jednom novom i drugačijem svetlu.

Nakon pauze, autorski tim želeo je da se pred publiku vrati sa komadom koji, kako objašnjavaju, govori o drugačijoj vrsti nepomoćcnosti od one u kojoj smo do nedavno živeli.

Postavljanje Čehovljevih junaka na scenu sa svim njihovim detaljima, slojevitostima, problemima, ponekad i neobjašnjivim skokovima u raspoloženju ima za cilj da pokaže život u kome specifične vrste duhovne nepomičnosti - lenjost i konformizam sprečavaju junake „Ujka Vanje“ da razreše ijedan sukob sa sobom/okolinom.

“Komad problematizuje želju za promenom koja je nizom uspešno postavljenih situacija prokazana kao izgovor da se zapravo nikada ništa ne menja”, kaže autorski tim.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar