30°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Tanjug

Beograđanin Roščić novi direktor bečke Opere

 Novi direktor bečke Opere, Bogdan Roščić, koji zvanično stupa na novu dužnost u julu, predstaviće danas planove za novu umetničku sezonu, koji će sadržati izvesne novine.

Ovaj Beograđanin će biti 33. direktor bečke Opere, na čijem čelu su bila velika imena svetske muzičke scene, uključujući Gustava Malera, Riharda Štrausa, Herberta fon Karajana.

Roščić će veceras preko trećeg kanala javnog servisa ORF javnosti predstaviti progam za narednih opersku sezonu, koja bi trebalo da počne 7. septembra izvođenjem MOcartove opere „Otmica iz Saraja“.

Tokom sezone u Beču će nastupati najveće operske zvezde, kao što su Ana Netrebko, Elina Garanča, Jonas Kaufman i Huan Diego Florez i to, kako najavljuje, po povoljnijim uslovima nego do sada.

PROČITAJTE JOŠ I OVO

Danas promenljivo oblačno, malo svežije, mestimično kiša

Oko 100 slučajeva sa ozbiljnim srčanim tegobama zbog hlorokina u Francuskoj

Kako preživeti samoću u izolaciji

IPAK JE ŽIV? Kim Džong-un piše pisma radnicima

Koronavirus: Zaraženo skoro 3 miliona ljudi u svetu

Lombardija: Najmanji broj novih slučajeva u 50 dana

Roščić planira deset operskih premijera.

Bogdan Roščić je rođen u Beogradu, a njegovi roditelji preselili su se u Austriju, u Linc 1970-tih, gde su Bogdan i njegova sestra Doroteja završili školu, nakon čega odlaze na studije u Beč.

I njegova sestra ima zavidnu karijeru na austrijskoj televiziji ORF.

Bogdan je studirao filozofiju i muzikologiju, a nakon studija je radio kao kritičar savremene muzike za više dnevnih listova, da bi kasnije bio angažovan kao muzički direktor državne stanice „Oe3“, koju je učinio najpopularnijom i najslušanijom u zemlji.

Nakon Oe3 Roščić prelazi na mesto izvršnog direktora međunarodne diskografske kuće „Juniverzal Mjuzik“, odakle ide u „Dojče Gramofon“, zatim „Deca Mjuzik Grup“, odakle se seli u Sonji mjuzik klasikal u Njujork.

Na mestu direktora bečke Opere Roščić će zameniti Dominika Majera, koji odlazi u milansku Skalu.

Poštovani čitaoci, Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti ovde za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar