30°C

Beograd

Photo: youtube

Izvor: alo

SVEČANO U LISABONU 20.FEBRUARA: Poetski kabare Ivo Andrić

Poetski kabare Ivo Andrić, koji se već četiri godine uspešno izvodi širom Srbije, regiona, Evrope, ali i širom sveta biće izveden u četvrtak 20. februara u 20h u Jazz kantini Lisabon ( Kombank Dvorana).

Na sceni „Lisabona“ će dvadesete februarske večeri zablistati glumci Narodnog pozorišta u Beogradu: Aleksandar Srećković - Kubura, Vjera Mujović i poznati kompozitor Rade Radivojević.

Poetski kabare Ivo Andrić je svojevrsni omaž čuvenom Nobelovcu, a prvi put je do sada u njegovu poeziju kompozitor Rade Radivojević uneo note. Uz njegovu pratnju, pesme izvode Vjera Mujović i Aleksandar Srećković.

OVO JE KOMPLETNA RAČUNICA: Evo koliko koštaju nove tablice i do kada važe

Tekst koji je koristeći dela Ive Andrića, priredila Vjera Mujović sastoji se od odlomaka „Znakova pored puta“, „Eks ponta“, kratkih priča o osobenjacima i malim ljudima, zanimljivosti koje su pratile dodelu Nobelove nagrade, prepiski sa Crnjanskim, kao i zapisa i dubokih premišljanja o narodu, državi, politici, kulturi, starosti, mladosti, ljubavi i smrti.

Uigrana ekipa izvanrednih umetnika publici će izvesti predstavu protkanu muzikom i pesmamam koje je Andrić voleo.

KINEZI HOĆE NA DIVČIBARE Putari iz Kine žele da ulažu u turizam

Tako će se tokom kabarea čuti Emina, Kad ja pođo na Bembašu, Što te nema, O jesenske duge noći, a publika će imati priliku da prvi put čuje i stihove četiri pesme Ive Andrića za koje je muziku uradio Rade Radivojević.

Čitav 75-minutni program obogatiće i dokumentarni video materijali iz Andrićevog života, kao i spotovi specijalno snimljeni za potrebe Kabarea.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar