30°C

Beograd

"NEČISTA KRV" OTVARA FESTIVAL: Počinje 24. Jugoslovenski pozorišni festival u UŽICU!

Na 24. JUGOSLOVENSKOM POZORIŠNOM FESTIVALU, koji se večeras otvara predstavom „Nečista krv”, publika će videti i predstave Jagoša Markovića, Igora Vuka Torbice, Paola Mađelija, Kokana Mladenovića.

U užičkom Narodnom pozorištu večeras počinje i do 12. ovog meseca traje 24. Jugoslovenski pozorišni festival „Bez prevoda”. Pod sloganom „Ko je junak našeg doba”, sa ukupno sedam predstava iz Srbije, Hrvatske i BiH čiji se akteri nadmeću za devet festivalskih nagrada „Ardaliona”.

Na otvaranju te regionalne pozorišne smotre je „Nečista krv” Narodnog pozorišta iz Beograda, u režiji Milana Neškovića. Slede u dve večeri dva komada Jugoslovenskog dramskog: „Lorencačo” reditelja Borisa Liješevića i „Vrat od stakla” Jagoša Markovića. S predstavom „Sjećaš li se Doli Bel” u režiji Kokana Mladenovića nastupa Kamerni teatar 55 iz Sarajeva, dok novosadsko i somborsko pozorište predstavljaju „Tartif”, autorski projekat Igora Vuka Torbice.

Komad „Kavkaski krug kredom” Narodnog pozorišta iz Sarajeva režira Paolo Mađeli, a festival završava „Blu mun” Satiričnog kazališta „Kerempuh” iz Zagreba u režiji Borisa Liješevića.

b92.net
Foto: wikipedia

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti