30°C

Beograd

LEPE VESTI ZA VRANJE: Posle 7 godina obnove, pozorište "Bora Stanković" počinje sa RADOM!

Izvođenjem opere „Koštana" u Vranju će sutra posle sedam godina biti otvorena obnovljena zgrada pozorišta "Bora Stanković".

Zgrada pozorišta 2. jula 2012. godine je izgorela u požaru, a u rekonstrukciju je uloženo 380 miliona dinara, prenose mediji.

U požaru su tada uništeni - dvorana, bina, foaje, podrumski deo. Deo arhive, dokumentacija i neki kostimi sacuvani su, ali ošteceni zbog dima i čađi. Vatra je, prema prvim saznanjima, izbila iza Pozorišta, na bini diskoteke.

Postupak protiv osumnjicenih za podmetanje požara traje u Osnovnom sudu u Vranju, predmet je u završnoj fazi.

Prethodnih godina, glumci su i bez svoje scene bili uspešni na domacoj i medunarodnoj sceni.

- Tu se desio paradoks, mi smo 30 premijera izveli za sedam godina bez zgrade, i za to vreme osvojili brojne nagrade i imali ucešca na brojnim znacajnim festivalima, pre svega na Sterijinom pozorju dve godine zaredom, što se nikada u vranjskom pozorištu nije dogodilo - navodi Bojan Jovanovic, glumac pozorišta "Bora Stankovic" u Vranju.

Dela najpoznatijeg Vranjanca, po kome pozorište i nosi naziv, Bore Stankovica, oživljavana su na pozornici više puta. Za pocetak rada u novoj zgradi na repertoaru su opera "Koštana" Narodnog pozorišta u Beogradu, pa "Necista krv" domaceg teatra.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar