Izvor: pspress
29.01.2021 u 14:20
0

PANIKA ZBOG HAKERA! Objavili podatke o 2,28 miliona korisnika

Poznati haker objavio je ove nedelje detalje više od 2,28 miliona korisnika registrovanih na MeetMindful.com, veb lokaciji za upoznavanje osnovanoj 2014. godine, saznao je ZDNet ove nedelje.

Podaci veb lokacije za upoznavanje podeljeni su kao besplatni, na javno dostupnom hakerskom forumu poznatom po trgovini hakovanim bazama podataka. Sadržaj ove datoteke uključuje mnoštvo informacija koje su korisnici ostavljali prilikom postavljanja profila na veb lokaciji MeetMindful i u mobilnim aplikacijama.

PROČITAJTE OBAVEZNO

ŠOK U STUDIJU KOD JOVANE JEREMIĆ Nenad Čanak napustio emisiju, a ovo je razlog! (FOTO)

EKSKLUZIVNA NOVA EMISIJA HAPPY TV! Dr Branimir Nestorović i Džulijan Asanž u „TEORIJI ZAVERE?“ (NEDELJA 20.50)

AKCIJA MUP NA BG AERODROMU: Uhapšen Velja Nevolja

Neke od najosetljivijih tačaka podataka uključenih u datoteku uključuju prava imena, i-mejl adrese, detalje o gradu, državi i ZIP kodu, bračno stanje, datume rođenja, Fejsbuk ID korisnika i slično. Poruke koje su korisnici razmenili nisu uključene u objavljenu datoteku, što ne čini čitav incident manje osetljivim.

U međuvremenu, tred foruma gde su objavljeni podaci MeetMindful-a pregledan je više od 1.500 puta i u mnogim slučajevima najverovatnije preuzet. Podaci su i dalje dostupni za preuzimanje sa javne veb lokacije za hosting datoteka, gde su prvobitno poslati.

SAZNAJTE I OVO

DOKTORKA KISIĆ otkrila da li je u Srbiji još neko zaražen novim sojem korona virusa

Građani, evo kad kreću PRIJAVE za 60 evra i ko će dobiti VIŠE od toga: Otkriveni detalji isplate pomoći

DOMAĆINSTVO ODSEČENO OD SVETA: Situacija u NOVOJ VAROŠI veoma kritična

PROMENE: 10 zdravstvenih ustanova menja naziv, Klinički centar Srbije promenio IME!

Objavljivanje ovih visoko osetljivih podataka predstavlja preteći problem za korisnike veb lokacije i glavni razlog zašto MeetMindful treba da obavesti vlasnike naloga. Tokom proteklih nekoliko godina, mnoge grupe za sajber kriminal su se bavile praksom zvanom iznuđivanje, gde uzimaju podatke procurele sa veb lokacija za pronalaženje partnera i korisnika veb lokacija za kontakt, preteći da će profile i istoriju izlaska poslati porodicama ili kolegama, osim ako im se ne plati otkupnina.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter