10°C

Beograd

Photo: promo

Izvor: happyBSC

INTERVENTI DRON Brzinom od 225 km/h prvi stiže na mesto nesreće

U Atlanti je predstavljen specijalni dron koji će prvi stizati na mesto nesreće.

Kompanija "Sonin Hibrid" je razvila dron koji može da leti brzinom do 225 km/h, a namenjen je službama koje prve stižu na mesta nesreće. Dron nazvan "Sonin Hybrid Recruit" osim brzine ima još jednu prednost, a to je tehnologija koja mu omogućava da puni bateriju tokom leta. Dron može da leti duže od tri sata i tri puta je brži od trenutno najbržih komercijalnih dronova.

Iako već sada dronove koriste policija, vatrogasci i vlade, ipak nema mnogo dronova koji su dizajnirani specijalno za službe koje prve stižu na mesta nesreće. To je uglavnom zbog ograničenja koja imaju dronovi na baterije i koji moraju da se pune nakon kraćeg perioda. Zato duže misije nisu ni izvodljive.

Ovaj dron, međutim, koristi sistem uz benzin i bateriju, a koji mu omogućava da se puni tokom leta. Opremljen je 4K kamerom sa 3x optičkim i 12x digitalnim zumiranjem s fiksnim i mobilnim praćenjem, a tu je i FLiR infracrvena kamera za korištenje noću. Takođe, ima zvučnike i dodatno osvetljenje.

Konstrukcija drona je napravljena od karbona. Kompanija "Sonin Hibrid" je u procesu pokretanja beta programa s policijom i vatrogascima širom SAD-a.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar