18°C

Beograd

TRINAESTI FESTIVAL NAUKE U BEOGRADU: Jedan od zadataka razotkrivanje MITA o broju 13!

Međunarodni festival nauke, najveća manifestacija u regionu iz oblasti nauke i obrazovanja, odrzaće se po 13. put na Beogradskom sajmu od 5. do 8. decembra, a tim povodom u Francuskom institutu danas su najavljene novine festivala i kroz eksperimente, u Naučnoj poslastičarnici su razotkriveni neki od mitova.

- S obzirom na to da je broj 13 zaštitni znak sujeverja, odlučili smo da na 13. Festivalu nauke našim saradnicima damo zadatak da upravo razotkriju te mitove i zablude, koji su svakako postali deo naše svakodnevnice - rekao je Nenad Zarić, glavni programski koordinator festivala za medije.

Kako obajašnjava posetioci će moći da učestvuju u jedinstvenim i spektakularnim prikazima koje će demonstrirati saradnici mnogobrojnih studentskih organizacija, institucija, fakulteta...

Nešto od spektaklularnih prikaza koji su najavljeni za predstojeći festival predstavljeno je danas i novinarima u Francuskom institutu.

U takozvanoj Naučnoj poslastičarnici danas je tako "razbijen" mit o perpetuum mobile, prikazano pravljenje bombona uz dodatak leda, šarenih limunada uz dodatak ugljen-dioksida...

Na festivalu će biti mnogo više zanimljivosti, najavljuje Zarić.

Izvor: b92.net
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar