25°C

Beograd

Photo: facebook

Izvor: tanjug

KAMERNI KONCERT UŽIVO: "Molitva" večeras samo na Fejsbuku

Kamerni koncert klasične literature “Molitva”, u izvođenju soprana Zorice Belić i pijaniste Vladimira Gligorića, biće prikazan onlajn večeras od 19 sati, putem zvanične Facebook stranice Kulturne stanice Eđšeg iz Novog Sada.

Koncertom “Molitva” koji će biti izveden u prostoru KS Eđšeg, umetnici žele, da na dan Svetog Save pošalju poruku mira, dobrote i značaja kulture, kao osnovne i neotuđive duhovne potrebe svakog čoveka.

- Kao umetnici, imamo misiju da prenosimo, u svakom trenutku, poruku važnosti lepote stvaranja i negovanja nadvremenske božanske iskre u ljudima, kao i suštinskih, neprolaznih kulturnih vrednosti, bez obzira na trenutne okolnosti. One mogu promeniti planove, ali ne i vrednost ljudskog života i značaj stvaralaštva, kao najsuptilnije tekovine evolucije ljudskog duha, koja i postoji da nadvisi sve destruktivno, a da nadahnjuje i uzvisi čoveka”,  ističe sopran Zorica Belić.

U izvođenju Belić i Gligorića, publika će večeras imati prilike da uživa u kompozicijama Vivaldija, Verdija, Pučinija, Rahmanjinova, Čajkovskog, Skrjabina, Čilee, Pjacole, Vasilija Mokranjca, Ivana Jevtića, Juga Markovića, Fostera i drugih.

U hronologiji epoha na repertoaru su dela od baroka do 21. veka, sa temom molitvenog obraćanja Tvorcu-Stvaraocu, zastupljeno u klavirskim minijaturama, operskoj i kamerno-vokalno- instrumentalnoj literaturi.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar