30°C

Beograd

Photo: promo

Izvor: happyBSC

VINIL IZDANJE POSLE 40 GODINA Novi talas SFRJ na redizajniranim pločama

Hrvatska izdavačka kuća "Kroacija records" najavila je da će objaviti četiri ekskluzivna vinil izdanja koja su definisali ono što se zove jugoslovenski Novi talas.

Vinilna reizdanja sadržavaće retke fotografije, tekstove izravnih aktera novog talasa, arhivsku dokumentaciju "Jugotona", odnosno "Kroacija rekords" te u završnici remasterirane snimke s originalnih magnetofonskih traka.

Izdanje će, takođe, sadržati i kodove za preuzimanje digitalnih verzija pesama, a omote albuma redizajniraće grafički dizajner Darko Kujundžić.

Albumi će biti objavljeni na 180-gramskim vinilima u različitim bojama, Paket aranžman na crvenom, Šarlo akrobata na belom. Električni orgazam na žutom i Haustor na crnom vinilu.

Ova izdavačka kuća planira da izda vinil izdanja u januaru 2021. godine.

Rađanje Novog talasa u Jugoslaviji bio je reakcija na evropska i svetska muzička kretanja. Stvaranjem Novog talasa pre svega u Ljubljani, Beogradu i Zagrebu, novi, mladi bendovi dobili su priliku da pokažu svoje umeće te su neretko kroz svoje tekstove pokazivali otpor prema tadašnjem sistemu. Kasnije, iz početaka Novog talasa razvili su se najpoznatiji bendovi - Idoli, Šarla akrobata, Haustor, Azra...

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar