Izvor: Novosti
21.02.2021 u 12:38
0

POTRESNO! Ovo su scene iz filma „Dara iz Jasenovca“ koje su rasplakale svet! (VIDEO)

Film „Dara iz Jasenovca“ koji se emotivao sinoć  premijerno potresao je javnost.

Dara ostaje bez majke i braće, otac ih pronalazi među ubijenima

Već na samom početeku Dara ostaje bez majke i dva brata, koje potom njen otac pronalazi među ubijenima, a nema priliku čak ni da ih sahrani. 

SAZNAJTE JOŠ

LJUDI, ODVALIO GA JE! Novakov 18. Gren slem, a 9. pehar u Melburnu! Rus nije znao šta ga je snašlo! (VIDEO)

KRIZNI ŠTAB POOŠTRAVA MERE? Kon: Moramo da zaustavimo punjenje bolnica!

MINISTAR ODBRANE U EMIRATIMA: Stefanović na sajmu naoružanja u Abu Dabiju (VIDEO)

Jedna od scena koja je rasplakala mnoge je ona kada dečicu iz bolnice, pred dolazak Crvenog krsta odvode u podrum.

Ante Vrban traži od časne sestre da razdvoje slabu decu i Jevreje, ako ih je ostalo“ i stave u podrum. Dok deca leže jedna prekod druge, pokrivena ranam i gledaju ga pravo u oči, on ravnodušno baca gas i zatvara vrata.

Kamera je zabeležila nevine dečije oči, izgladnela tela i suze, neposredno pre nego što je bačena gasna bomba od koje su nastradali.

„Muzičke stolice“ u ustaškom logoru

Pored mnogobrojnih užasnih scena srpskih stradanja u ustaškim logorima koje su prikazane u filmu, jedna od najjezivijih koja je posebno naježila gledaoce u Srbiji, jeste scena sa samog početka filma kada Ante Vrban, koga u fiulmu tumači Igor Đorđević, organizuje „muzičke stolice“ uz Užičko kolo, za Srbe i logoru.

Jedan Srbin se žrtvuje za Darinog oca, kako bi on pobegao iz logora. Scena upoznavanja Darinog oca sa njim je takođe veoma potresna, jer mu čovek kaže da je ostao bez svih svojih. Isto tako, za Daru se žrtvuje jevrejka Blankica.

Razgovor sa Dijanom Budisavljević – Odakle si, Daro?

Potresna scena na kraju filma je i razgovor Dare i Dijane Budisavljević.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter