Izvor:
21.06.2016 u 01:37
0

OBORIO REKORD: Slovenac svirao harmoniku 50 sati bez prestanka!

Slovenac Bojan Kovačič iz Gornje Radgone postigao je novi svetski rekord u neprekidnom sviranju harmonike jer je čak 50 sati bez prestanka svirao harmoniku, a nada se da će ući i u Ginisovu knjigu rekorda pošto je poslao neophodnu dokumentaciju u London.

Kovačič je asistent na Pedagoškom fakultetu u Mariboru, a svoju misiju počeo je u petak u 18 časova u domu kulture u Gornjoj Radgoni, odsviravši ukupno više od 960 različitih kompozicija.

Dosadašnji svetski rekord u kontinuiranom sviranju harmonike držao je jedan finski harmonikaš, a iznosio je 31 sat i 25 minuta.

Najbolje rezultate u toj disciplini poslednjih godina su upravo ostvarivali finski i slovenački svirači.

HappyTv.rs
Foto: Twitter/ politikaPlus
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter