Izvor:
05.12.2019 u 13:45
0

VALJEVO DOMAĆIN PREMIJERE Film „Grudi“ u Bioskopu 85

Film "Grudi" crnogorske rediteljke Marije Perović imaće srpsku premijeru 14. decembra na festivalu Valjevski filmski susreti u Bioskopu 85, najavili su producenti.

Film prati jednu generaciju prijatelja, nekadašnjih učenika iste gimnazije, koji se okupljaju u Nikšiću zbog proslave godišnjice mature. Glavne uloge tumače: Dubravka Drakić, Nada Šargin, Marija Škaričić, Vojin Ćetković, Mira Banjac, Peđa Bjelac, Jelena Ðukić, Danilo Lončarević, Branimir Popović, Aleksandar Ðurica i drugi.

Marija Perović, koju kritika i mediji nazivaju prvom crnogorskom rediteljkom izrazila je zadovoljstvo što će nakon Herceg Novog, Ulcinja i Seula, film "Grudi" imati premijeru baš u Valjevu.

– Negde verujem da su svi mali gradovi slični po emociji koju nose, a ovo je film o ljubavi, prijateljstvu i veri u ljude koju smo svi negde izgubili. A kad govorimo o povratku pravih vrednosti, ovo je priča i o bioskopima u malim gradovima. Ovom prilikom šaljem velike pozdrave iz Nikšića koji još nema bioskop – kazala je Petrović.

Kako piše u najavi premijere "likovi u filmu su pripadnici srednje klase, intelektualci, neostvareni i šarmantni antijunaci, roditelji i oni koji pokušavaju da se ostvare kao roditelji". Jedna od ključnih tema je borba protiv kancera dojke.

Film je snimljen po scenariju Vladislave Vojinović i Marije Perović, a nakon uspešne premijere na festivalu u Herceg Novom i nagrada na festivalima u Ulcinju i Seulu, film će uskoro početi da se prikazuje i u bioskopima širom Srbije.

Izvor: Tanjug

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter