Izvor:
11.12.2019 u 21:17
0

GORAN TRIVAN POTPISAO UGOVOR SA PREDSTAVNICIMA RECIKLAŽNE INDUSTRIJE: Recikleri su važni za Srbiju! (VIDEO)

Ministar za zaštitu životne sredine Goran Trivan potpisao je ugovor sa predstavnicima reciklažne industrije o dodeli sredstava za tretman otpada u iznosu od 950 miliona dinara.

Recikleri su godinama važni za Srbiju, kaže ministar, jer njihovo funkcionisanje je direktvno vezano koliko je Srbija zagađena.

Prethodnih nekoliko godina problem je predstavljao zeleni fond koji je prestao da postoji, a sa njim i obaveze koje nisu izvršavane ili samo ograničeno i drugo što je nivo sredstava koja su potrebna toj vrsti privreda bila manja nego što je mogućnost njihovog obuhvata, svega što se generiše na godišnjem nivou, kaže ministar Trivan.

Jedan od razloga ne samo u ovoj oblasti nego i u oblastima kada se nalaze druge vrste otpada gde mu mesto nije, je u tome što se nedovoljno pomaže reciklažna industrija, a ona se mora subvencionisati da bi funkciionisala, kaže ministar.

Sa planom i usvojenim budžetom za 2020 godinu planirano je kaže Trivan, da se isplati 3,5 milijarde dinara, približno realnom iznosu koliko se otpada preradi, to znači rast i razvoj čemu teži svaka industrija.

A to istovremeno znači, dodaje ministar da ćemo, sa više uloženog novca, zaposliiti značajno veći broj ljudi, što je jedan od ciljeva.

Happytv.rs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter