Izvor:
22.11.2019 u 21:21
0

Siniša Mali potvrdio da mu nije lako posle odluke Odbora za etiku Beogradskog univerziteta! (FOTO)

Vlada Srbije je za sledeću godinu izdvojila 804 miliona dinara više za Univerzitet u Beogradu u odnosu na ovu godinu – demantuje ministar finansija Siniša Mali tvrdnje predsednika Stranke slobode i pravde Dragana Ðilasa, koji je objavio da je ministar Siniša Mali umanjio budžetska sredstva Univerzitetu u Beogradu za 2020. godinu za 525 miliona dinara. Siniša Mali je objasnio da se prihodi budžeta Univerziteta u Beogradu sastoje iz dva dela – jedan je budžetska podrška države, a drugi su sopstveni prihodi.

Ministar finansija je istakao da je podrška Beogradskom univerzitetu iz republičkog budžeta za ovu godinu bila 10,4 milijardi dinara. A za 2020-tu iznosi 11,3 milijarde dinara, što je za oko 804 miliona dinara – više. "Sopstveni prihodi Univerziteta se smanjuju”, rekao je Mali, a za razlog treba pitati Univerzitet, dodao je. On je naveo da je ceo budžet za prosvetu za 2020-tu – veći. Ceo budžet za prosvetu, za sledeću godinu iznosi 226,7 milijardi dinara. A u ovoj godini je bio oko 211 milijardi dinara.

Ministra finansija su na ulazu u Dom narodne skupštine sačekali novinari, a potvrdio je da mu nije lako posle odluke Odbora za etiku Beogradskog univerziteta koji je na sednici utvrdio postojanje neakademskog ponašanja Siniše Malog prilikom izrade njegove doktorske disertacije. Odbor se pozvao na član 22 Kodeksa profesionalne etike koji definiše plagijat. Ministar je poručio i da je trenutno potpuno posvećen usvajanju budžetu za 2020-tu godinu.

To što je meni sada važno je što ćemo završiti raspravu o amandmanima na budžet do srede, a nikada u istoriji nismo imali manje amnadmana – svega 115, kaže Mali. Dakle do četvrtka će građani Srbije imati razvojni budžet, podsetio je Mali. Istovremeno je najavio da će u narednih nekoliko dana, ili najkasnije nedelju-dve, javnosti biti predstavljen predlog Nacionalnog investicionog plana za narednih četiri ili pet godina. A taj plan predviđa i dodatna sredstva za mlade u zemlji, rekao je Mali.

Happytv.rs


PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter