Izvor:
21.11.2019 u 09:39
0

DRAMA U SUDNICI SPECIJALNOG SUDA: Kako je unet predmet kojim se mogu naneti povrede? (VIDEO)

Filmska drama odigrala se danas u sudnici Specijalnog suda u Beogradu. Kako su mediji prvobitno preneli, Zoran Jeličić, navodni pripadnik takozvane „valjevske grupe“ i osumnjičen za višestruka teška krivična dela uključujući i ubistvo, pokušao je da tokom suđenja izvrši samoubistvo – i to oštrim predmetom koji je uspeo da unese u sudnicu. Portparolka suda, Tatajana Tešić, potvrdila je za Telemaster te navode i kaže da je pravosudna straža sprečila Jeličića u daljem samopovređivanju.

Pokušaj samoubistva u Specijalnom sudu u Beogradu izazvao je veliku pažnju javnosti i medija. Prema prvim i nezvaničnim informacijama, jedan od optuženih u slučaju organizovanog kriminala takozvane „valjevske grupe“ – Zoran Jeličić, povrede je sebi naneo u predelu vrata, zarivši mali oštri metalni predmet sebi u grlo. Jeličić je navodno ustao pred sudom i uz povik „sada ću da se ubijem pred svima“ iz džepa izvadio opasni predmet i pokušao sebi da presudi. Portparolka suda Tatjana Tešić potvrdila je za Telemaster da se incident zaista dogodio ali ističe da je njegova razmera manja nego što se u prvih mah činilo.

Jeličić je sebi naneo površinske rane, dok ga je pravosudna straža sprečila u daljem samopovređivanju. Suđenje je prekinuto, a nakon pauze sudija Svetlana Aleksić saopštila je da su lekari ukazali pomoć Jeličiću, koji je sebi naneo dve manje rane po rukama i jednu na vratu. Sudija je, takođe, sa 150.000 dinara kaznila njegovog branioca Dragoljuba Đorđevića, jer je tapšao u pravcu sudskog veća kada se dogodio incident.

Međutim, kako prenose mediji, advokat Dragoljub Đorđević demantuje ove navode ističući da je sudija pogrešno protumačila njegovu gestikulaciju koja je bila izraz šoka, a ne oduševljenja. On objašnjava i da je čin njegovog klijenta bio izraz nezadovoljstva načina na koji se sud odnosio prema njemu. Đorđević kaže i da ne zna kako je njegov klijent u sudnicu uneo predmet kojim se povredio.

Ni iz Specijalnog suda nam nisu odgovorili na pitanje kako je u sudnicu unet predmet kojim mogu biti izazvane povrde. Kriminolog Zlatko Nikolić za Telemaster kaže da sam skener ne može da spreči unošenje opasnih predmeta u prostorije u kojima nisu dozvoljeni.

Zoran Jeličić bio je među uhapšenima kada je policija 2009. godine sprovela veliku akciju protiv „valjevske grupe“ zbog niza krivičnih dela, a prvostepeno suđenje je i dalje u toku. Pripadnici ove grupe se terete za teška ubistva, zločinačko udruživanje, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, iznudu i nanošenja lakih i teških telesnih povreda i iznudu novca. Nastavak suđenja je zakazan za 5. decembar, a potom i za 14. i 15. januar.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter