Izvor:
28.10.2019 u 21:28
0

TELEMASTER SAZNAJE: 65 odsto učenika smatra da ima ODLIČNO zdravlje! Adolescentno doba KRITIČNO zbog SEKSUALNIH ODNOSA! (FOTO)

U današnjem Telemasteru saznajemo! U 101 školi u 2018. godini sprovedeno je istraživanje o znanju, stavovima i ponašanju školske dece, a anketirano je više od 4.000 učenika petog i sedmog razreda osnovne škole i prvog razreda srednje škole.

Radilo se o anonimnim upitnicima, ističe dr Jovanović. Više od 65 odsto učenika smatra da ima odlično zdravlje, a 85 odsto kvalitet života, na skali od 0 do 10, ocenjuje veoma visoko.Adolescenti

Dve trećine dece tvrdi da više voli uživo da se vidi sa prijateljima, nego da komunicira telefonom, dok porodicu smatraju glavnim uporištem.

65 odsto dece je normalno uhranjeno, petina dece pije gazirane sokove svaki dan, a trećina jede slatkiše najmanje jednom dnevno.

Loša vest je što je svaki šesti učenik gojazan, a fizička neaktivnost ukazuje na problem koji vodi prekomernoj gojaznosti.

Period adolescencije je karakterističan za zaljubljivanje i ostvarivanje emotivnih veza. Neretko se u ovom vremenskom periodu dešava i prvi seksualni odnos.

– U Srbiji se svaki četvrti učenik petog, sedmog i prvog razreda srednje škole opio bar jednom u životu, a u prethodnih 30 dana 12,2 odsto njih. Procenat onih koji su probali cigarete u petom i sedmom razredu je manji, dok ovo iskustvo ima skoro svaki treći srednjoškolac – istakla je dr Gudelj Rakić.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter