Izvor:
30.09.2019 u 10:52
0

KAJMAKČALAN: Komemorativni skup u znak sećanja na srpske vojnike! (VIDEO)

Komemorativni skup u znak sećanja na srpske vojnike stradale u bici na Kajmakčalanu, u Prvom svetskom ratu, održan je kod spomenika u Egza-platanosu u Grčkoj, u prisustvu srpskih i grčkih zvaničnika.

Pomen srpskim vojnicima, koji su se 1916.godine borili na Kajmakčalanu, služili su sveštenici Grčke pravoslavne crkve, a u ime delegacije Vlade Srbije venac je položio državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Antić.

Bitka na Kajmakčlanu, najvišem vrhu planine Nidže, na granici današnje Severne Makedonije prema Grčkoj, vođena je u okviru proboja Solunskog fronta od 12. do 30. septembra 1916. godine.

Ovom pobedom srpska vojska je uspela da zaustavi bugarsku ofanzivu vođenu protiv položaja francuskog generala Morisa Saraja i to je bila prva pobeda srpske vojske u Prvom svetskom ratu posle napuštanja Srbije 1915.godine.

Happytv.rs
Foto: Instagram/Printscreen (kajmakcalan)

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter