Izvor:
25.09.2019 u 15:57
0

VUČIĆ NA SASTANKU SA MERKELOVOM: „Nemačka će insistirati na rešavanju Kosovskog pitanja!“ (FOTO, VIDEO)

Telemaster – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Njujorku sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

“Nema nikakve sumnje da Evropa želi rešavanje kosovskog problema i da će Nemačka na tome insistirati”, izjavio je Vučić posle sastanka sa Merkelovom. On je potvrdio da je ponovljeno da treba ubrzo nastaviti intenzivan dijalog Beograd-Priština u nameri da se nađe rešenje i da se organizuje regionali skup. "Očekuju od nas da razgovaramo i razgovaramo sve dok ne dođemo do rešenja", istakao je Vučić.

On je preneo da je pozvao nemačku kancelarku da poseti Srbiju i kaže da mu je ona obećala da će to učiniti do isteka mandata. Predsednik Srbije je rekao da se u Njujorku sastao i sa makedonskim i albanskim premijerom, Zaevom i Edijem Ramom da dolaze u prvoj polovini oktobra u Srbiju, na sastanak posvećen uklanjaju carinskih barijera. O pitanju da li će se naći na marginama u Njujorku sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem, rekao je da je pozvan, sastao bi se.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter