Izvor:
20.09.2019 u 14:53
0

SJAJAN USPEH SRPSKIH SREDNJOŠKOLACA: Dva zlata, jedno srebro i jedna bronza na informatičkoj olimpijadi u Atini! (VIDEO)

Na 27. Balkanskoj informatičkoj olimpijadi u Atini četvoročlana ekipa Srbije osvojila je dve zlatne, jednu srebrnu i jednu bronzanu medalju.

Zlato je otišlo u ruke gimnazijalaca iz Novog Sada, a srebro i bronzu osvojili su učenici Matematičke gimnazije u Beogradu. Jedan od njih, Jovan Bengin, po povratku u Srbiju, kaže za Telemaster, da je veoma ponosan što je u velikoj konkurenciji uspeo da osvoji srebrnu medalju, posebno zbog toga što na ovom prestižnom međunarodnom takmičenju, učestvuje prvi put.

Dva dana, pet sati – rešavaju se po tri zadatka. Rešenje svakog je u implementiranju novog informatičkog programa. Sa ovako koncipirane, Balkanske informatičke olimpijade u Atini, ekipa Srbije donela je zbirno najbolji rezultat u konkurenciji 13 zemalja.

Prvi put na Balkanijadi, ali već sedmi put na međunarodnim takmičenjima iz informatike. Jovan kaže da sa svake olimpijade nosi samo lepe utiske.

Ponos zbog uspeha svojih učenika, ne krije direktor Matematičke gimnazije Srđan Ognjanović.

Vođa ekipe Srbije bio je docent sa Univerziteta u Kragujevcu Vladimir Milovanović, a njegov zamenik student sa Univerziteta u Kembridžu Vladimir Milenković. Pripreme su bile individualne i svakodnevne.

Mladi informatičari već se pripremaju za sledeće međunarodno takmičenje – rumunski master iz informatike koji će biti održan početkom oktobra u Bukureštu.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter