Izvor:
13.09.2019 u 16:37
0

TELEMASTER ISTRAŽUJE: Koliko veganski način ishrane utiče na zdravlje čoveka? (FOTO)

Današnji Telemaster istraživao je koliko veganska ishrana loše utiče na zdravlje ljudi, pa i dece. Dokazano je da neispravna ishrana može poremetiti koncentraciju, pa i smanjiti intaligenciju kod ljudi.

Mleko, meso, jaja, voće i povrće – namirnice su bez kojih nije moguće zamisliti pravilnu ishranu kod dece, upozoravaju nutricionisti. A ukoliko roditelji odluče da iz ishrane deteta isključe proizvode životinjskog porekla, savet je da zdravlje deteta kontrolišu na četiri ili pet meseci.

Na koeficijent inteligencije kod dece, ali i kod odraslih osoba, ne utiče samo veganski način ishrane, ističu stručnjaci. Dokazano je da inteligenciju smanjuje i previše masti i šećera u ishrani.

Zbog toga sa veganskom ishranom treba biti veoma oprezan, pogotovo ako je reč o ishrani dece, kažu stručnjaci, s obzirom na to da takav režim ishrane isključuje holesterol životinjskog porekla, a to negativno utiče na funkcionisanje ljudskog mozga.

Iako je činjenica da ishrana bez namirnica životinjskog porekla otežava normalan tok nervnih impulsa, uključujući i intelektualne procese kao što je pamćenje, mišljenje stručnjaka o tome da li veganska ishrana smanjuje koeficijent inteligencije kod dece nije jednoglasno

Ipak, kako bi roditelji bili sigurni da hrana neće negativno uticati na kognitivni razvoj deteta, trebalo bi da u njegovu ishranu uključe adekvatne zamene za namirnice koje vegani ne koriste.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter