Izvor:
12.09.2019 u 16:34
0

TELEMASTER OTKRIVA: Stav Vatikana prema Kosovu se neće promeniti! (FOTO)

Poseta predsednika Vučića Vatikanu i susret sa poglavarom rimokatoličke crkve, dolazi u izuzetno važnom trenutku za Srbiju, pogotovu kada je reč o jačanju pozicije naše zemlje u borbi za pronalaženje rešenja za Kosovo i Metohiju, rekao je za Telemaster Predrag Rajić iz Centra za društvenu stabilnost.

Stav koji je Vatikan zauzeo 2008. godine o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i Metohiji jedan je od najvećih aduta Srbije, koji, u aktuelnim političkim okolnostima, naša zemlja ne sme da ne iskoristi, ocenjuje Rajić. Upravo iz tog razloga, kako kaže za Telemaster, poseta predsednika Vučića Svetoj stolici i sastanak sa poglavarom rimokatoličke crkve ima veliki značaj za diplomatsko – političku ofanzivu koju zbog statusa Kosova i Metohije naša zemlja vodi.

Rajić podseća da je upravo zbog stava Vatikana da srpske svetinje na Kosovu i Metohiji ne pripadaju Albancima – Poljska, zemlja koja je priznala nezavisnosti Kosova, odbila da glasa za njihovo članstvo u UNESKO-u. Podrška pape Franje ključna je za očuvanje naše duhovne baštine u pokrajini, slaže se i teolog Miloš Stojković.

Stojković međutim smatra da sada nije vreme da Papa poseti Srbiju kao poglavar Rimokatoličke crkve.

I većina zvaničnika Srpske pravoslavne crkve je stava da bi papa prvo morao da se pokloni žrtvama ustaške NDH pre nego što dođe u zvaničnu posetu Srbiji ali istovremeno ima i onih koji smatraju da stav Vatikana da ne prizna Kosovo i odluka pape da ne kanonizuje Alojzija Stepinca – ukazuju da je Sveta stolica u dobrim odnosima sa srpskom patrijaršijom i da je moguće pronaće zajednički jezik.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter