Izvor:
26.10.2019 u 12:08
0

OVO TAKMIČENJE ĆE BITI NEZABORAVNO: Sabor frulaša će trajati jedan dan, ali će se dugo PAMTITI!

Gost današnje emisije "Prelo u našem sokaku" bila je direktorka Centra za kulturu i sport, Suzana Anastasov Marković, koja je predstavila neverovatno takmičenje frulaša koje će se organizovati ove godine.

– Centar za kulturu i sport ove godine organizuje 14. Sabor frulaša. Ovo takmičenje počinje 02. novembra i do 12 sati bi trebalo da dođu svi prijavljeni frulaši. Sabor frulaša će trajati jedan dan. Od 14 do 17 časova je takmičenje frulaša. Na revijalnom delu će se prikazati frulaši sa svojim kompozicijama. Takođe smo planirali da za taj program i nastupe dođu i drugi ljudi, a ne samo frulaši. Radimo na tome da se očuva stari narodni instrument, frula i da bi mladi frulaši iz cele Srbije dolazili i družili se. Predviđeno je da mladi razmenjuju svoja iskustva i da mi uživamo u njihovim bravurama na tom drevnom instrumentu.

Takođe je dodala da se ovo takmičenje održava već 14 godina i nada se da će se održavati i narednih godina. Na ovim takmičenjima su se razvila lepa prijateljstva i mnogo divne stvari su se dogodile.

Do sada je prijavljeno 40 frulaša, ali konkurs je još uvek otvoren i moguće je prijaviti se do 27. oktobra.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter