Izvor:
19.10.2019 u 17:38
0

SPASILAC GORSKE SLUŽBE NIKOLA ŠĆEKIĆ: Osećaj spasavanja ljudskih života nema cenu!

Gost emisije "Prelo u našem sokaku" bio je spasilac "Gorske službe" Nikola Šćekić.

Voditeljka emisije Jelena Dimitrijević istakla je da je njihov posao veoma specifičan i da je za njega potrebno hrabro srce, te ga je zamolila da gledaocima pojasni šta je to što pripadnici ove službe zapravo rade.

– Gorska služba je dobrovoljna i neprofitna organizacija kojoj je osnovni cilj spasavanje ljudi. Nju su osnovali iskusni planinari davne 1952. godine, a danas ga broji 250 aktivnih članova. Dobra odluka je primarni cilj i osnova da se bude dobar spasilac. Trenutno se vrši obuka naših spasilaca. Aktivnosti ima mnogo tokom čitave godine, pa su one zato sažete. Trenutno vršimo pretragu nestalog lica na Fruškoj Gori. Stvarno smo aktivni, svako ima svoje zanimanje tako da sve svoje vreme za to izdvajamo. Volimo društvo, volimo prirodu i naravno da spasavamo ljudske živote jer taj osećaj zaista nema cenu – istakao je Nikola.

Službi se mogu priključiti i muškarci i žene, starosti od 17. do 35. godine. Ukoliko ste zainteresoavani, uvek se možete prijaviti.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter