Izvor:
16.12.2018 u 12:12
0

„POKRETNI ŽBUN“ SA ZLATIBORA U „PRELU U NAŠEM SOKAKU“: Večiti poštovalac prirode i sakupljač čudanstava njenih!

Svako ko ode na Zlatibor i prošeta njegovim stazama sigurno obrati pažnju na trave i zelenuilo na planini. Turisti koji prvi put posete Zlatibor iznenade se kada ugledaju pokretni žbun.

U “Prelo u našem sokaku” došao je Borivoje Šišević “pokretni žbun”, travar, lekar, čovek koji je postao maskota Zlatibora zbog svog prepoznatljivog izgleda. Bavi se skupljanjem lekovitog bilja i proizvodnjom čajeva, melema i lekovitih mešavina.

Ja sam vuk samotnjak koji silazi među narod samo kada mora. U svojoj 21 godini sam dobio nadimak “pustinjak”. Večiti poštovalac prirode i večiti sakupljač čudanstava njenih. Čarobna planina Zlatibor ima izuzetan klimat, prostor koji je osunčan i zemljište koje je siromašno, ali priroda je tu bogata i tu raste na takvom zemljištu čudnovato bolje. Pored mnogobrojnih lekovitih tu je komorač, majčina dušica i čitav niz trava od kojih se prave lekovi – rekao je Borivoje Šišević poznatiji kao “pokretni žbun” i travar koji se može videti na Zlatiboru i od kog možete kupiti lekovite tincture, čajeve i meleme.

Izvor: Happytv,rs
Foto: Happytv.rs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter