Izvor:
26.10.2018 u 11:57
0

PREDSEDNIK OPŠTINE SIJENICA U EMISIJI „PRELO U NAŠEM SOKAKU“: Prethodnih godina turizam je u usponu, najveći broj turista iz Kine i Koreje!

Jedan od najhladnijih gradova Srbije svakako je Sijenica, koji se nalazi u Zlatiborksom okrugu i trenutno broji 14060 stanovnika.

U emsiji "Prelo u našem sokaku", kao najbolji predstavnik grada, gostovao je predsenik Opštine Sijenica Hazbo Mujević, koji je ovom prilikom istakao njene najveće potencijale:

– Zbog nadmorske visine na kojoj se nalazimo, Sijenica se najviše bavi poljoprivredom. Prethodnih godina turizam je u usponu, a samo ove godine Sijenicu je posetilo par hiljada turista, od čega mnogi dolaze iz daleke Kine i Koreje – počeo je svoje izlaganje gospodin Mujović:

– Imamo i rudnik uglja, koji broji 500 radnika, Rudnik je zamajac našeg grada, koji se može pohvaliti izuzetno dobrim platama. Zatim, izuzetno dobar razvoj tekstilne industrije. Nosilac teksilne industrije bila je "Vesna", fabrika koja je otišla u stečaj, a koju su zamenile privatne fabrike. "Sanatex" je najpoznatija, kao i "Daxi" i "Intimmo" – objašnjava predsednik Opštine Sijenica.

Zamenik predsednika Opštine Rade Rakonja, istakao je da je ovo najhladniji grad u Republici Srbiji, koji je do sada zabeležio najvišu temperaturu tokom leta 38 stepeni, i naveo jednu od najpoznatijih manifestacija:

– Jedna od najpoznatijih manifestacija je Dani sjeničke pite, Veče tamburaše. U Sijenici se nalazi najveća visoravan na Balkanu – rekao je gospodn Rakonjac.

Happytv.rs.
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter