Izvor:
13.11.2019 u 16:01
0

NEDŽAT BEHLJULJI ZA EMISIJU „POSLE RUČKA“: Problem KOSOVA se ne može rešiti tek tako! Mora da „proradi“ SRPSKI mehanizam! (FOTO)

Gost današnje emisije "Posle ručka" bio je Nedžat Behljulji, privrednik iz Bujanovca, koji nam je govorio o tome zbog čega političari na Kosovu i Metohiji ne podržavaju "Mali Šengen" i govorio nam je takođe o stanju na Kosovu.

– Kosovski problem neće moći tek tako da se reši. Očekuje se da prorade srpski mehanizmi na Kosovu. Kako god mi gledali, Kosovo kao država se konsolidovala, bez obzira koliko se to nama sviđalo ili ne. Na severnom delu Kosova Država srbija može da se „instalira“. Ne postoje jaki mehanizmi bezbednosnih službi na Kosovu. Nova inicijativa za formiranja „Malog Šengena“ je dobra, ja ću da se okrenem ZA tu temu, jer je bitno za protok svega što se radi.

On je dodao takođe i da je "Mali Šengen" dobra stvar za privrednike, ali da se mnogi političari sa Kosova ne slažu sa time, budući da se čitava kosovska vlada usprotivila.

– Sa ugla privrednika meni to odgovara. Kad gledam sa političke strane, to je prouzrokovalo jake reakcije jer se čitava kosovska "vlada" usprotivila. Edi Rama ima velike kritike zbog toga što u svemu učestvuje i Vučić. Neće se znati ko će više korititi to. Više se isplati Albaniji da iskoriste benefite u Srbiji. Kosovski Albanci se ljute što je na prvi sastanak u Beogradu i Novom Sadu nisu pozvani. Inače, Aljbim Kurti se nije usprotivio ovoj ideji, već je zamerio Rami što se produžilo. U zadnje vreme postoji žestoko rivalstvo, najčešće na samom vrhu vlasti – rekao je Nedžet Behljilji za program Happy televizije.

Happytv.rs
Foto. Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter