Izvor:
22.10.2019 u 15:33
0

POTRESNA ISPOVEST UZELCA ŠOKIRALA JAVNOST: Dok sam psihički zdrav, mogu sve da nadoknadim!

Gost današnje emisije "Posle ručka" bio je ratni vojni invalid, Veselin Uzelac, koji je podelio sa gledaocima svoju potresnu priču i otkrio koji je razlog za njegovu sreću posle svega što je doživeo.

– U građevini sam bio zatrpan sa ostalim članovima vojske. Samo troje nas je ostalo zatrpano u toj ruševini, dok su ostali uspeli da pobegnu. Nažalost od nas trojice, jedan je preminuo na licu mesta usled teških telesnih povreda. Bili smo sabijeni u jednom delu objekta koji je u tom momentu delovao kao najbezbedniji i izgledao je kao da se neće srušiti do kraja. Pola ljudi je uspelo da pobegne, a mi koji smo bili u drugom delu prostorije smo stradali. Prvo se dozivalo, kako bismo utvrdili ko je živ. Posle toga kreće priča ko je u kakvom stanju, da li je dobro i šta mu fali. Nakon potresnih pitanja, slede obične priče i razgovori o životu, iščekivanju ko će nas izvući odatle i da li će. Nisam uopšte razmišljao o tome šta će biti sa mnom i da li ću posle toga ostati invalid ili ne. Jedina briga u tom momentu mi je bila ko će nas odavde izvući.

Veselin je takođe dodao da bi u tim trenucima verovatno pozvao porodicu da je mogao. Takođe je dodao da u njegovom životu nema dileme i da mu je najbitnije što je ostao živ, iako je invalid.

– Shvatio sam da je mnogo povoljnije i da sam mnogo srećniji što sam ostao sa fizičkim invaliditetom, nego da sam došao sa psihičkim. Dok sam psihički zdrav mogu sve to da nadoknadim. Onaj ko ima mentalni problem, taj je čovek u mnogo većem problemu od mene koji imam fizički gubitak.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter