Izvor:
10.09.2019 u 20:52
0

DR VLADIMIR KOVČIN ALARMIRAO SRPSKU JAVNOST: Kod ŽENA ova vrsta maligniteta izbija na prvo mesto! (VIDEO)

Dr Vladimir Kovčin gostujući u emisiji "Posle ručka" upozorio je na porast maligniteta pluća kod žena, ističući da je ovakvoj promeni statistike doprinela navika pušenja.

Svaki ljudski organizam je podložan malignitetu. Javljaju se i tumori srca, koji nisu tako česti.Statistika nije dovoljno precizna, ali može se reći da je obolevanje od kancera povećano.Kod žena malignitet pluća polako izbija na prvo mesto.Rani stadijum bolesti je preko 90 odsto izlečiv, drugi stadijum je potencijalno hiruški izlečiv, ako se javi četvrti stadijum, onda tu izlečenja nema. – objasnio je dr Kovčin tokom gostovanja na Hepi televiziji.

Kada je reč o hemioterapijama, i o tome kako pacijent podnosi iste, doktor je rekao da sve zavisi od vrste, doze i fizioloških osobina pacijenta. Lekari tokom primene hemioterapija uzimaju sve okolnosti, ali se ipak dešava da pacijent loše podnosi hemioterapiju.

Kovčin se dotakao i alternativne medicine ističući da nema dovoljno znanja o tome i da nema podatke o tome koliko ulje kanabisa i krečna voda doprinose izlečenju kancera.

Postoji teorija da podloga za kancerske ćelije kisela sredina, međutim naša krv je granično bazna. Soda bikarbona, krečna voda, neutralisaće hlorovodoničnu kiselinu i poremetiti varenje. Ja nemam dovoljno znanja o tome kako bi krečna voda mogla da deluje, to zahteva neko duže praćenje, neku studijuKada je reč o kanabisu, ja nisam video antitumursko dejstvo, međutim, pacijenti nerado priznaju da koriste kanabis. Mislim da je jako bitno da mi pacijent kaže šta sve uzima jer može doći do određenih problema u interakciji sa drugim lekovima. – poručio je doktor Kovčin.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter