Izvor:
05.09.2019 u 17:40
0

ŠOKANTNA ISPOVEST STJUARDESE MILICE LUKOVIĆ: „Ukradene bebe su transportovane avionima!“ (VIDEO)

Današnja emisija Posle ručka po mnogo čemu će ostati upamćena kao jedna od najvažnijih od početka emitovanja na Happy televiziji. Voditeljka Jovana Grgurević, zajedno sa svojim gostima, ponovo je govorila o temi nestalih beba i gledaoci su imali priliku da čuju ispovesti koje su šokirale javnost. Jedna od takvih ispovesti je i priča bivše stjuardese Milice Luković, radnice Jat-a, koja je u periodu od 1972. do 1989. godine u avionima primećivala razne stvari koje pre ove emisije nije smela da iznese u javnost.

– Ja sam počela da letim 1972. godine, a za Ameriku u periodu od 1974. do 1979. godine. Posle gostovanja gospodina Marka Ivića u vašoj emisiji, kao i razgovora sa Anom Pejić, meni kao da se srušio neki zid i videla sam slike od kojih nisam imala mira. Svi mi koji smo u tom periodu radili kao stjuardese smo videli nešto što je nama tada bilo normalno ali iz ove perspektive nije. Avionima su letele bebe za Ameriku i pratile su ih neke žene koje od nas nisu ništa tražile. Te žene su išle same, bez supruga, a supervizori sa aerodroma su nam govorili "opet imamo one Rumunke", kako su ih oslovljavali. Jednom prilikom sam videla četiri žene sa četiri bebe – započela je svoju ispovest Milica Luković.

Ona je detaljno opisala šta je sve videla na letovima do Amerike

– Putnička kabina je tako koncipirana da do prozora imate dva sedišta, na sredini četiri. Na pregradnom zidu ispred sedišta postoji mogućnost kačenja korpe za bebu. To su bile male bebe koje nikada nisu plakale, dok su žene koje su ih nosile samo ćutale i nikada im ništa nije trebalo. Letovi su trajali 30 do 40 minuta do Zagreba, gde je bilo međusletanje, a onda devet sati do Amerike i za tih devet sati bebe u korpama nikada nisu plakale. Stjuardese su radile svoj posao profesionalno. Bračni parovi sa naših prostora koji su leteli su obično imali zahteve poput toga da im donesemo vrelu vodu ili novu flašicu, dok kod "Rumunki" toga nije bilo. Čak ni ta deca nisu pravila nered i samo su spavala mirno u korpama. To nisu bile prave korpe, više kao kutije za cipele sa obodom i poklopcem da dete ne ispadne – šokirala je javnost bivša stjuardesa Milica Luković.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter