ŽELJKO SIMIĆ : SRBIJA je jedina zemlja u regionu koja nije imala KREDITNE SAVETNIKE !

Danas,  pošto ste vi to tražili , pogledajte ponovo epizodu da li je lako kupiti stan na kredit ili biti večiti podstanar .

Na ovu temu govoriće : Željko Simić, advokat, Željka Radulović , novinar i psihoterapeut, Milena Savić, trgovac nekretninama i Marko Vasić iz Udruženja za zaštitu korisnika  bankarskih usluga. 

 

Da li je u Srbiji misaona imenica kupovina stana?

- Pitanje stanovanja je nešto što je za svakog od nas životno pitanje, dosta je problema oko kredita, kako kažu onog u švajcarcima, ali oni nikad nisu bili u francima. Dinarski kredit im je dat, ali je obračunat u nekoj drugoj valuti koja je u međuvremenu ojačala. Srbija je jedina zemlja u regionu koja nije imala kreditne savetnike, to su ekonomisti koji se bave kreditima, koji vas kao kupca usluge savetuju koji vam je kredit najbolji i kod koje banke da ga uzmete. Ako se dese nepredviđene situacije, savetnik je osiguran za tu štetu koju ste vi pretrpeli njegovom lošom procenom, ali to građani u Srbiji nisu imali, imali su samo reklame za to. 

 Kad smo kod drzave Srbije, ona je tek 2010. godine uvela jedinsteni registar prometa nepokretnosti, pre toga su ljudi na šalteru mogli da prodaju pet puta isti stan. Ako se za godinu dana desilo da imate dvesta slučajeva prevarenih ljudi, moralo se već tada intervenisati i ranije uvesti taj sistem, i priznanje je sam čin uvođenja tog sistema. Za prevaru od 500.000 hiljada evra dobiće zatvor od 10, 12 godina, da je kombinovano sa razbojništvom. Zlatno pravilo je, kupi nekretninu, iznajmljivaces je, to ti je sigurnost - rekao je Željko Simić.

 

 

 

happytv.rs
Foto : arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Četvrtak
04:30  Rano jutro  
06.45  Dobro jutro Srbijo  
11:30  Parovi - Jutarnja kafica  
11:55  Vesti  
12:05  Parovi - Jutarnjakafica  
12:55  Vesti  
13:05  Parovi - Jutarnja kafica  
13:55  Vesti  
14:05  Serija: Kazna  
15:15  Posle ručka  
17:30  Telemaster  
18:10  Serija: Kazna  
19:00  Upoznajte Parove  
21:00  Goli život  
23:00  Parovi - Live  
02:30  Parovi - Noćobdije  
04:30  Rano jutro