Izvor:
08.04.2019 u 10:45
0

U EMISIJI POSLE RUČKA: Ljubomora je divna emocija, bez toga bismo bili siromašni!

Tema današnje emisije: Svađe sa partnerom mogu da imaju i emotivne i fizičke posledice! Ko teže podnosi ljubavne tegobe, muškarci ili žene? Da li je teži razvod ili opstanak u braku?

Gosti: Dr Aleksandar Milošević, Jelica Kovačević, Momir Pajić, Vinka Vukotić i Eva Ras.

– Ja sam tu da bi se vratila neka nova energija, da bismo pricali o seksualnosti koja je izgubljena i da je stavimo u realnu osnovu. Srpski jezik je jako siromašan, sama reč nevinost govori koliko je to pogrešno jer reč vinost znaci krivica. Mi smo na prvom mestu jedni isti ljudi pre svega. Hormonski uticaji koji u materici počinju da se javljaju, pa kasnije i u društvu, dolazi do toga da mi počinjemo da se razlikujemo. Isti su nam mozgovi samo se zbog hormona drugačije ponašamo. Mi smo jedno, jednaki smo. Razlikujemo se samo po hormonima i organima. Razlikujemo se i u vaspitanju pre svega. Vaspitanje je bitno, ovo ostalo nam je isto. Žena postaje mirna nije spremna za borbu, a muškarac je zbog testosterona nemiran. Manipulacija vaspitanjem, patrijarhalnošću dovodi nas do toga da se svađamo. Mi ne uživamo u različitosti, prestali smo da uživamo u tome. Svako je različit i to je fenomenalno. Ljubav predstvalja razumevanje. Kada u pubertetu hormoni počnu da luduju, tu počinje vaspitanje. Devojčice se vaspitaju da budu nevine, to vaspitanje nas ubija i pravi razliku između nas. Društvo takođe. Mi ne smemo da manipulišemo razlikama, treba da ih negujemo, jer živimo u okruženju gde nas vaspitanje ne stavlja na isti nivo. Brak je bila forma koja je nametnuta, svi su se borili za to. Sloboda je potrebna, individulnost isto. Treba život lepo da osmislimo. Nečiji telesni miris znači nešto. Dokazano je da što veća genetska različitost, dovodi do kvalitetnijeg roda i ploda, ali moramo da budemo realni. Ja sam naučio da žene najviše padaju na uši. Ljudski rod je izgubio čula. Ljubomora je divna emocija, bez toga bi bili siromašni, naravno sve zavisi od količine, u svemu možemo da preteramo. Ako postane patološka, to postaje loše. Sa ljubomorom možemo da osvežimo želju za partnerom. Pošto se 25 godina bavim seksualnošću, govorim o duhovnoj seksualnosti. To je povezano sa mozgom, bez psihijatra ne bi mogli da je rešimo – objasnio je Dr Akesandar Milošević.

– Mi govorimo muško-ženskim odnosima kada pričamo o likovima. Ja sada radim jednu monodramu, cija je tema muško-ženski odnosi. Inače monodrama je težak oblik, i sama sam sebi zadala težak zadatak. Druga je vrsta uživanja, u pitanju je jedan lep tekst, dugo sam se njim bavima, i došao je trenutak kad se taj tekst traži. U pitanju je komedija, satira, priča je o ljubomori. Zanimljivo je to što je tema o muškom i zenskom mozgu. Menjaju se te reakcije kod njih. Na šta sve čovek može da pomisli. Ima gomila raznih priča, vezano za sumnju i prevaru. Jedan poznati francuski list sproveo je masovnu anketu o muškoj vernosti. 67 posto francuskih muževa je izjavilo da imaju ljubavnicu ili su na putu da je pribave. Što se mene tiče, važno mi je kakva je neko osoba i iz kakve je kuće. Najvažnija mi je emocija, i tako želim da okončam ovaj zivot. Tehnologija smanjuje naša čula. Ako imate ljubomoru prema partneru, znači da imate ljubomoru generalno u životu. Meni se nekad to desi, ali to je samo momenat, samo tog trenutak – rekla je glumica Jelica Kovačević.

– U Americi je sve liberalnije, sve je otvorenije. Oni na Evropu gledaju kao na stari svet, a sebe nazivaju novi svet. Ja sam igrao golf sa Majkl Daglasom, tada je bio onaj film niske strasti, i promašio je otvor, i onda mu je jedan iz publike dobacio "Nisu sve tako lake da se dobiju". Nekoliko miliona tinejdžera imaju svoje slike bez odeće na telefonima, i onda to razmenjuju, i to je krivicno delo u SAD. Moderno vreme to dozvoljava, sve je liberalno. U principu kada ste sa nekim u vezi, muškarci to gledaju sa logične strane, a žene sa emotivne. Svakom je psiholog dostupan u SAD. Dok sam radio to, bio sam zaposlen u školi. Deca od 15 godina, tj. devojčice ranije stupaju u intimne odnose sa muškarcima. Na primer jedna devojka meksičkog porekla se porodila sa 9 godina i 11 meseci. Pubertet je ranije dolazio sa 17, 18, sada one imaju simptome sa 11 godina. Napravio sam istaraživanje, pitao sam decu da li bi dodali neki životinjski deo tela na svoj, i devojcice su više otvorenije za to nego muškarci. Svet odlazi u mnogo drugačijem smeru. U Americi ako imate novac, sve je dozvoljeno, sve što zamislite neko može da pokuša to da uradi. Imao sam slučajeva kada dolaze devojčice i žale se da su im gornji delovi zenstvenosti mali, a imaju oko 12 do 16, ali to ne rešava problem one i dalje imaju simptome depresije – izjavio je Momir Pajić.

– Ovo je tema za svakoga, ne dolaze muškarci kod mene samo zbog prostate, imaju muškarci velike muke. Impotencija na primer, takođe problem neplodnosti, problem neplodnosti je sve izraženiji. Drastično je opao broj spermatozoida, to zavisi od uslovima života, zagađenosti. Ja ne mislim da treba nešto trpeti, to vidimo da postaje deo svakodnevnice, dolazim do zakljucka da postoji jedna crta mazohizma kod zena jer trpe vezu zbog raznih razloga, na primer zbog deteta, trpe možda zato što nemaju uslove, to su razlozi zbog koga ostaju u takvim vezama. Miris je tajna na osnovu koga se biraju osobe. On određuje i bira najbolju genetsku uparenost. Problem neplodnosti, ima tu mnogo faktrora, nije zaživelo to da se koriste psiholozi i psihijatri – rekla je Vinka Vukotić.

– Srpski jezik je tako čudan, prostata je muški organ a zenskog je roda. Nevinost je bila jako važna, sad nevinost ne postoji. Drago mi je da sam dugovečna i da mogu da vidim da to sad nije važno. U moje vreme devojke su bile vastitavane da čuvaju nevinost, to je bilo bogatstvo, tada je bio njihov ceo svet, a muškarce su vaspitavali da ne povrede devojke, da masturbiraju, a da one ne bi bile začele. Čudno da nismo izumrli, ovo vreme je sad zdravo, svako može da vodi ljubav sa kim hoće. Omladina je širom planete jednaka. U Americi se stvari nazivaju svojim imenom, tamo mozeš da prdnes to nikom ne smeta, kod nas ne smeš ništa da kazeš, a i mi prdimo. Kod nas je strašno kad neko psuje. Ja sam čitala da kada počne menopauza ulogu preuzme nadbubrežna žlezda. Svi govore da smo slabiji pol, a niko ne govori da smo zbog hormona slabije, oni nas izdaju, muškarcima rade, opadaju ali ne prestaju sa radom. Kod nas kada nadbubrežna žlezda prestane da radi mi smo onda nemoćne. Mnoge stvari činimo zato što nam to hormoni nalažu. Žene su pre menstruacije drugacije, to je opšte poznato. Ljubav pripada mladosti, ja kad sam se zaljubila, htela sam da me neprekidno gleda, pretvorila sam se sva u ljubav. Mlada sam se udala sa 18 godina, posle pola godine smo se razveli. Seks nam nije valjao, razveli smo se bez obzira na naše vaspitanje. Svesni smo da nismo dobili to što smo tražili. Mi smo se za pola godine omrzli, nismo mogli da verujemo da smo se voleli. Seks je najvažniji, zbog toga se žene i udaju, to je najvažnija spona između muškarca i žene, ali čovek ne mora da bude oženjen da bi bio srećan – izjavila je Eva Ras.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter