Izvor:
30.06.2016 u 13:34
0

ZA UKUSNU TRPEZU: Pripremite pastu sa ČETIRI VRSTE SIRA! (VIDEO)

Za današnji ručak predlažemo vam da napravite Quattro formaggi pastu. Ona je idealno rešenje za leto, jer će vas zasititi a neće vam teško pasti. Uz to, ukus je nenadmašan!

U ovaj specijalitet idu četiri vrste sira – bri, gorgonzola, gauda, parmezan.

Bri je francuski meki kravlji sir. Blede je boje sa blago sivakastim prelivom ispod kore od bele buđi. Buđ se jede i čini ukus ovog sira još bogatijim. Gorgonzola je vrsta italijanskog sira, poznatija i pod imenom "plavi italijanski sir". Ona se pravi od punomasnog kravljeg mleka, soli i posebne vrste gljivica. Ima specifičnu debelu, crvenkastu koru, koja je prošarana sivim flekama od plesni. Mekana sredina sira je bela do svetlo žuta i prošarana zeleno-plavim venama buđi koje joj daju pikantan i aromatičan ukus sa decentno slatkom notom. Gauda je veoma popularan holandski sir, blagog i mlečnog ukusa. Mek je, nekad i kremast i više je bele nego svetlo žute boje. Što je starija (zrelija), gauda dobija začinjeniji ukus, prastari sir može biti i blago ljut. Parmezan je italijanska vrsta tvrdog granularnog sira koji potiče iz okoline grada Parme. Pravi se od kravljeg mleka – i to od krava koje se po pravilu hrane samo travom ili senom. Jedini dozvoljeni dodatak ovom siru je so i to morska.

Pogledajte kako najbrže da napravite ovaj fenomenalni specijalitet:

HappyTv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter