Izvor:
28.11.2019 u 11:05
0

NOVA SAZNANJA O SLUČAJU „TOPČIDER“: Gardisti ubijeni jer su otkrili da se u „Karašu“ kriju vredna umetnička dela i oružje! (FOTO)

Gost emisije "Dobro jutro, Srbijo" bio je Predrag Savić, advokat porodice poginulih gardista na "Karašu", koji je izneo nove činjenice o slučaju "Topčider". Advokat je ispričao da postoje određene nepravilnosti prilikom istrage smrti gardista Vojske Srbije Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića. Postoje brojne verzije ovog stravičog događaja i do danas nije utvrđeno koja je tačna.

Ti si u knjizi ispisao sve verzije i sve dokaze. Toliko godina se pričalo o Topčideru i bilo je raznih verzija. Koja je verzija tačna? – pitao je domaćin emisije Miroljub Marić.

Pre svega, ja sam se bavio pravnom stranom i analizom činjenicama koje su neosporno utvrđene. To su dokazi koji su neoborivi i koji dokazuju da su vojnici ubijeni. Nisam se bavio špekulacijama – rekao je Predrag Savić.

Da li si ti otkrio kako su spakovani ti lažni izveštaji, lažno suđenje koje je bilo potpuno suprotno od izveštaja Nezavisne komisije? – pitao je Miroljub Marić.

Nezavisna komisija je sama prikupila dokaze. Bilo je tu borbi, ali nju su činili veštaci od integriteta i ugleda i koji su izvršili reobdukciju. Primetili su da rane nisu opisane kako treba, nisu pravilno skenirani, pravci ulaska i izlaska nisu se poklapali. Kao da je vojno pravosuđe više htelo da sakrije nego da otkrije. Oni su sasvim sigurno videli neku nelegalnu radnju od velikog značaja, ni sama država ne sme da prizna o čemu je reč. Neki su pričali da su se tamo krili kriminalci, savremeno naoružanje, pa čak i umetnička dela. Situacija je takva da za njihovu smrt niko nije odgovarao i to se mora ispraviti – ispričao je Predrag Savić.

Njegovo gostovanje možete pogledati ovde:

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter