Izvor:
18.11.2019 u 14:10
0

DEMO BERIŠA GOST U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Kurtijeva politika se nigde ne uklapa! (FOTO)

Demo Beriša, predsednik Matice Albanaca u Srbiji, bio je gost jutarnjeg programa „Dobro jutro Srbijo!“ te istakao kako je verovao da će prvi izbori na Kosovu moći da sastave vladu. Takođe je dodao da se politika Albina Kurtija ne uklapa ni u politiku SAD, ni u politiku Albanije, apsolutno nigde.

– ja sam jedan od onih koji je verovao da od ovih prvih izbornih rezultata, da će ipak moći da sastavi vladu. Uvek sam bio skeptik u odnosu na demokratski savez Kosova i uvek sam govorio da je to jedan sistem skoro komunistički ustrojen Nakon prvih rezultata imali smo ćutanje partije. Postavlja se pitanje. Prvo, Albin Kurti je insistirao da se prebroje oni glasovi dijaspore koji su došli nakon završetka glasanja dijaspore. Dijaspora je glasala pre početka izbora na Kosovu. U poslednjevreme, imali smo odluku Kosovskog suda da se srppski glasovi ne važe. Svi su zaboravili da polugu vlasti na KiM drži Hašim Tači. Pod njegovim direktnim uticajem je centralna izborna emisija. Pod njegovim direktnim uticajem je Ustavni sud Kosova, zatim služba bezbednosti. Ja bih rekao da se na Kosovu sada pokazuje jedno novo pravilo. Nije bitno ko je u prvom glasanju dobio izbore, nego je bitan onaj koji broji. Trenutno 51 žalba je podneta. Ja sam uvek rekao da Kurti mora da promeni svoju politiku delanja. Njegova politika se ne uklapa nigde. Ja mislim da on sada već polako gubi kontrolu. On je zakazao za 28. novembar u Tirani da će održati demonstracije Sada imamo na videlu potpuno čvrst stav. – istakao je Demo Beriša za Happy televiziju.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter