Izvor:
08.11.2019 u 10:50
0

EKONOMISTA MILADIN KOVAČEVIĆ ZA „DOBRO JUTRO SRBIJO!“: Svetska banka smanjila procenat BRUTO domaćeg proizvoda (FOTO)

Gost jutarnjeg programa Happy televitije "Dobro jutro Srbijo!" bio je Miladin Kovačević, ekonomista koji je govorio o aktuelnoj temi – ekonomija Srbije i izrekao trenutno ekonomsko stanje države.

– Prociklicna politika i makroekonomski aspekt dovode do povećanje plata i penzija, to ne menja problem očuvanja radne snage i napretka. Kada nema problema sa javnim finansijama, sve ide lakše. Taj rast može biti podržan od strane potrošnje takođe. – rekao je Kovačević.

On je i napomenuo da ekonomija Srbije napreduje iz godine u godinu te da je razlika između našeg bruto domaćeg proizvoda i svetske banke koja je taj procenat smanjila.

– Imamo dosta ulaganja, i javnih investicija koje se moraju ostvariti. Bruto domaći proizvod će iznositi 3, 5%. Svetska banka je to smanjila na 3,3%. Velika su investiranja u građevinarstvo, ulaže se i u industrije, pogotovo jer se gradi gasovod. Industija je početkom godina počela loše, ali neki segmenti su bili i u stanju stagnacije. – rekao je Kovačević za Happy televiziju.

Happytv.rs
Foto. Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter