Izvor:
29.10.2019 u 13:50
0

DARKO TRIFUNOVIĆ ZA „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Sistem S-400 ima svoje nedostatke! (VIDEO)

Rakete sistema S-300 i S-400 su veoma skupe, ako pošaljete na njih dronove oni će reagovati, objasnio je Darko Trifunović gostujući u jutarnjem programu „Hepi“ televizije.

Zamislite četiri drona koji idu na sistem S-400? To je geopolitička priča, gepolitičko takmičenje – upitao je Trifunović.

I na S-300 i S-400 možete da pošaljete puno dronova na koje će oni reagovati, a njihove rakete su veoma skupe. Kinezi testiraju laserske rampe, kod njih je problem detekcija. Naš Institut ima dva drona, i može da ponese u vazduh do dva kilograma. –

Trifunović je poručio da Srbija ne treba nikoga da plaši, već da se vodi konceptom naučne diplomatije.

Ako nama trebaju zapadne investicije, mi ne treba da taj isti Zapad plašimo nekim sistemom. Mihajlo Pupin je konceptom naučne diplomatije uspeo, nama treba takvi ljudi koji će svojim znanjem privući investicije. Naša država je u partnerstvu za mir, ko normalan može priželjkivati neki novi ratni sukob? Mi moramo modernizovati vojsku, ali da ne pravimo nikakve pompe oko toga – zaključio je Trifunović.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter