Izvor:
24.10.2019 u 10:54
0

DARKO TRIFUNOVIĆ I LJUBAN KARAN GOSTI EMISIJE „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Srbija je u zapadnim krugovima označena kao „mali ruski brat“! (FOTO)

U razgovoru za "Dobro jutro Srbijo", Darko Trifunović, iz Instituta za bezbednost je govorio o lobistima i njihovom značaju u međunarodnim odnosima.

– General Luis Mekenzi počinje knjigu sa rečenicom "Srbi nisu shvatili da se ratovi vode glavama", Ko je nama branio da uzmemo lobističku kuću prekoputa Ruder Fina ali mi smo ovde stalno kočili. Što se tiče kineskih investicija nisam siguran da imaju nešto protiv. Problem nije što je Kina tu, već zato što oni nisu bili pre Kineza. Mi smo u zapadnim krugovima označeni kao "mali ruski brat". Treba da se zapitamo zašto je to tako. Mi smo sada postali veći pravoslavci od vaseljenskog patrijarha ali to je sada druga tema – rekao je Darko Trifunović.

Bivši pripadnik KOS Ljuban Karan takođe se nadovezao na ovu temu i izneo zanimljiv stav o odnosu Rusije i Sjedinjenih Američkih Država.

– Ja bih više pažnje obratio na aktuelne zvaničnike u Americi nego na neke profesore i analitičare koji prave svoje teze. Novi šef Pentagona u svojim planovima za Balkan kaže da Amerika i NATO nisu dozvolili Rusiji da ostvari negativni uticaj na Balkanu i da će u tom pravcu nastaviti. Oni su uspešno sprečili Ruse da destabilizuju Balkan jer su ih eliminisali iz Crne Gore i Makedonije. Meni se ni malo ne dopada njihovo razmišljanje i način na koji žele da eliminišu ruski uticaj na Balkanu jer se onda ni nama ne piše dobro – rekao je Ljuban Karan.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter