Izvor:
23.10.2019 u 16:13
0

NENAD ČANAK GOST JUTARNJEG PROGRAMA „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Katalonija je bila glavno uporište borbe protiv Franka! (FOTO)(VIDEO)

Predsednik LSV Nenad Čanak gostujući u emisiji "Dobro jutro Srbijo" govorio je o trenutnoj situaciji u Kataloniji.

– Katalonija je bila glavno uporište borbe protiv Franka a i Karmela. Čika Tošo Tišma mi je pričao o tome kako su se Katalonci borili i kako je Barselona bila grad slobode u odnosu na Madrid. Sada osuđuju legitimno i legalno izabrane ljude koje šalju u zatvor. Ti dolaziš u poziciju da osude na kazne od 9 do 13 godina – rekao je Čanak.

Nenad Čanak je izneo svoj stav i Kosovu i Metohiji.

– Kosovo je tačno deo Srbije koliko i Holandija. Mi smo bili organizatori antireferendumske kampanje. Bio sam sa Čedom Jovanoviem ispred skupštine kada su glasali. Taj ustav je prvo prekršen na pitanju Vojvodine. Radi se o visini budžeta regulisanoj članom 162. Napadaju ljude, Kosovo je prestalo da bude deo Srbije pošto je izgubljen rat 1999. godine. Isto važi i za ustav i dok se ne dogovorimo oko jedne stvari nego da vidimo šta ćemo, a šta ćemo je kompromis pa pristajemo na nekoliko opština. Dakle nije pitanje da li će da se prihvati kao Kosovo nego u kojoj meri – dodao je Nenad Čanak.

Predsednik Lige socijal-demokrata Vojvodine je istakao da nisu svi Albanci isti, kao što ni svi Srbi nisu isti.

– Veton Suroi da je bio ministar inostranih poslova Srbija bi se dičila i mogao bi da radi mnogo, mnogo više od svih ministara u zadnjih trideset godina. On je napisao knjigu "Zmijske noge" o Tačiju, ismejao Pacolija. Problem je u tome što kada kaže neko iz aktuelne političke elite, mi treba sa Albancima na Kosovu da uradimo ovo i ono jer Kurti i Veton su Albanci ali nisu svi isti kao što nisu Marisav Petrović i Koča Popović isti Srbi. Priča o tome da treba da se dogovore Srbi i Albanci je pitanje političkih struktura i struja. Kako možeš da ne daš nešto što nije tvoje, kako možeš da tvrdiš da je nešto tvoje ako ne možeš s time da raspolažeš? Kako možeš da tvrdiš da živiš dobro i onda otvoriš frižider ili novčanik i vidiš da nije tako – zaključio je Čanak.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter