Izvor:
22.10.2019 u 11:00
0

ANALITIČAR DEJAN VUK STANKOVIĆ O ALJBINU KURTIJU: Predstavljaju ga kao glavnog junaka a iza brega se valja nešto drugo! (VIDEO)

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković analizirao je trenutnu političku situaciju na prostoru Kosova i Metohije.

– Ima tih elemenata političkog nasilja tu su tragovi i onih drzava koji su otvoreni sponzori kosovske nezavisnosti i ovo je širi aspekt gledanja. To su vodeće zapadne zemlje koje odlučuju. Po pitanju Kurtija, mislim da smo mi o tome razgovarali za portal Hepija. Rezultat kosovskih izbora je složen i nije to trijumf Kurtija kako on to predstavlja. On treba da bude glavni junak a dao je nekoliko bombastičnih izjava i svi su ga videli kao lidera. Iza brega se valja nešto drugo – rekao je Dejan Vuk Stanković.

Situaciju je uporedio sa političkim trenutkom koji je bio u Srbiji 2012. godine.

– Mi smo 2012 imali sličnu situaciju u Srbiji na kraju se desio preokret i u vladu je ušao SNS. Kada živite u ideološki nedefinisanom društvu veoma je komplikovano formirati vladu. Zapad njega ne prati ozbiljno, on verovatno ima mesta u rubrikama ali Kurti dok ne napravi ozbiljan problem njega će pratiti samo atašei za štampu. Vidi se po porukama koji stižu odande. Čak 45 posto je za ulazak u EU bez ulaska u NATO. Evropska unija i dalje ostaje realna opcija. Pre 12, 13 godina imali ste 68 posto, a sada je 45 i to je pre nego što su Makedonci i Albanci dobili NE, a to NE se tretira ozbiljno i kod nas – zaključio je Dejan Vuk Stanković.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter