Izvor:
20.08.2019 u 13:59
0

VLADE RADULOVIĆ ZA „DOBRO JUTRO SRBIJO“ NAJAVIO: Albanci sa Kosova će dobiti državljanstvo REPUBLIKE ALBANIJE! (VIDEO)

Gost jutarnjeg programa Hepi televizije je bio politički analitičar Vlade Radulović, naime, on je rekao da je u Tirani usvojen nacrt Zakona o državljanstvu koji omogućuje da kosovski Albanci dobiju albansko državljanstvo.

Albanski Zakon o državljanstvu iz 2013. godine propisuje da se državljanstvo dobija rođenjem u Albaniji, međutim, izmenama zakona državljanstvo Albanije će moći da poseduju svi koji mogu da dokažu albansko poreklo.

Imali ste situaciju oko sporne zastave Albanije, gde je Podgorica reagovala tako što je tražila da bude istaknuta i crnogorska, dok je albanska zajednica oštro reagovala na takav postupak Podgorice. U Tirani, su usvojili nacrt Zakona o državljanstvu, sve je to deo jednog paketa, oni su tim nacrtom poništili odluku iz 2013. da se albancima sa kosova ne može dati državljanstvo. Ima jedna izmena, to se odnosi i na albance na Kosovu, tako piše u članu zakona. Tirana će imati apsolutno pravo da kaŽe da se radi o njihovom državljaninu. Ranije nije bilo tako, sa ovim nacrtom zakona to će se promeniti. Jedan deo Albanaca je protiv tih izmena , ali tim zakonom Albanija će štititi svoj narod. – istakao je Vlade Radulović tokom gostovanja u jutarnjem programu Hepi televizije.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter