Izvor:
15.08.2019 u 09:48
0

BRANISLAV NEDIMOVIĆ ZA HEPI TELEVIZIJU: Prilagodili smo aplikaciju za prijavljivanje sezonskih radnika i za strance! (VIDEO)

Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede gostujući na Hepi televiziji rekao je da je zbog prisustva inostranih radnika prilagođena aplikacija za prijavljivanje sezonskih radnika i za strance.

Sa otvaranjem brojnih fabrika mi smo došli u situaciju da imamo problem sa radnom snagom, naročito sa sezonskim poslovima kao što je poljoprivreda. Vidite malinare koji su morali da podignu dnevnicu na 3000 dinara. Imao sam situaciju, ali to je trend koji će se očigledno pojavljivati, u Gospođincima imamo jednu kompaniju koja se bavi preradom kornišona, njima je falilo radne snage za branje kornišona. Oni nisu mogli da pronađu ljude uz tri obroka i 72000 dinara plate, morali su da „uvezu“ 200 radnika iz inostranstva, gde smo mi morali da prilagodimo aplikaciju za prijavljivanje sezonskih radnika i za strance. Imate sezonske radnike i u građevinarstvu, ali to je sve realnost. Da država nije omogućila da dođu inostrani sezonski radnici sve bi bilo na crno, ali srećom Vlada je prepoznala ovaj problem i ušli smo u proceduru. Samo prijavljenih u sezonskim poslovima sada imamo 18000, a verovatno će ih sada biti i više. – ističe Nedimović.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter