MIROSLAV LAZANSKI U EMISIJI "DOBRO JUTRO SRBIJO": "Ne bih se iznenadio da mnogi albanski političari u Prištini imaju određene veze i da su na platnom spisku srpske obaveštajne službe!" (VIDEO)

Gost jutarnjeg programa "Dobro jutro Srbijo" bio je Miroslav Lazanski, vojnopolitički analitičar.

Zajedno sa našim voditeljskim tandemom, Milomirom Marićem i Katarinom Koršom, razgovarao je o aktuelnim vojno-političkim temama.

Ako srpski predsednik ne prizna Kosovo, biće smenjen kao još jedan problematičan političar! Lazanski je prokomentarisao ovu izjavu na sledeći način: 

- Ovo je bezobrazluk, da jedan analitičar poručuje takvu poruku jednom predsedniku. Ovo zvuči kao pretnja, i onda se Amerikanci čude što nisu popularni u svetu. Ovo je vrsta neke sondaže. Nije ovo stav Amerike, ovo je privatna izjava ličnosti - započinje Lazanski.

Iz Prištini stižu neverovatne vesti, Priština najvaljuje takse od 100 odsto Tirani. Kako Vi to komentarišete?

- Moguće da je to neka vrsta igre, da pokažu da su principijelni prema svima. Da dođe do neke vrste trgovačkog rata između Prištine i Tirane – to je nemoguće. Između lidera u Prištine i Tirane može doći do određene konkurencije. Mislim da polako počinje da se javlja neka konkurencija u toj kvazi državi, ali sve se to rešava jednim pozivom iz Vašingtona. Taj poziv iz Vašingtona nije došao za ukidanje takse! Niko ne može da me uveri da Priština može da odoli žešćem i ozbiljnom pritisku Vašingtona - poručuje Lazanski.

Videli smo da je na večeri u Beloj kući bila prisutna i Flora Čitaku?

- Nije ona uticajna, uticajne su albanske pare. Biti uticajan znači imati jaku lobističku grupu i svaki mesec dati određenu sumu dolara. Kod Amerikanaca je lobiranje stavljeno u zakonske okvire. Kod njih istina košta - ističe Lazanski.

Sumnjaju za Veseljija i na Brovinu da rade za Srbe, jer glavna stvar je ona bruka o silovanju. Da li je tačno da su oni na srpskom platnom spisku Bezbednosno informatine agencije?

- Ne bih se iznenadio da mnogi albanski političari u Prištini imaju određene veze i da su na platnom spisku srpske obaveštajne službe - zaključuje Lazanski.

 

Izvor: Happytv.rs
Foto: Arhiva

 

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Utorak
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Provodadžija
11:55  Vesti
12:05  Provodadžija
12:55  Vesti
13:05  Provodadžija
13:55  Vesti
14:05  Serija: Suze moje sestre (R)
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Suze moje sestre
19:00  Čađava mehana
21:20  Provodadžija
22:20  Sudbine
23:20  Novajlije reality