DRECUN U EMISIJI "DOBRO JUTRO SRBIJO": "Rezolucija zatvara vrata za nastavak razgovora, očekuje se podizanje optužnica..."! (VIDEO)

Predsednik skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun gostovao je u emisiji "Dobro Jutro Srbijo" gde je izjavio da je Priština veoma uznemirena pozivima Specijalog tužilaštva usmerenim prema ključnim ličnostima Oslobodilačke vojske Kosova i pokušava da to gurne u drugi plan najavom da će doneti razoluciju kojom proglašava da je Srbija počinila genocid na Kosovu.

Naime, za rezoluciju je glasalo je 79 poslanika, bez glasova protiv, a sednici nisu prisustvovali poslanici srpske zajednice.

Prema njegovim rečima, očekuje se podizanje optužnica i "očigledno je da su oni - poput Kadri Veselija, Tačija, Haradinaja i drugih, koji sprovode ovu progandnu kampanju, ti koji mogu da se nađu na njima za najgore zločine".

-To je jedan u nizu jednostranih poteza koje smo najavljivali, biće ih još... To je zaista jedna kampanja mržnje. Oni sada idu sa raspirivanjem otvorenog neprijateljstva, i otvorene mržnje prema Srbima i srpskom narodu, a ono šta se krije iza toga jeste moja dilema. Mi moramo da pariramo tome, ovo nije bezazlena stvar.  Ceo Kosmet je pretvoren u celu prodavnicu droge. Jedina dilema jeste koju i čiju podršku oni imaju - kaže on, te dodaje.

- Za Kadrija Veselija postoji svedok Nazim Blaca, pojavljivao se u medijima, dao cd euleksovim istražiteljima. otvoreno je govorio da je bio u timu za likvidacije, šef Tačijeve obaveštajne službe. govorio je koga su ubijali. Tog svedoka drže u zatvoru.  Nato bombardovanje i teror albanaca je bio ključni element koji je pogurao jednosttavno albance da sa Kosmeta beže u Albaniju, Makedoniju. 250.000 srba, roma koji su bili proterani, oni se nisu vratili, šta je sa tim - navodi Drecun.

Da li su oni u panici, da li se zaista pokreću optužnice protiv njih, na putu za Hag, zatvor i mož na ovaj način ohrabruju sami sebe? 

- Nemoguće je da svi oni koje sam spomenuo, odnosno ključne političke figure ne nađu na tim optužnicama, jer snose odgovornost. Dakle, očekuje se da se oni nađu na poternicama - rekao je on.

Prema njegovim rečima, Priština pokušava da onemogući nastavak dijaloga sa Beogradom.

 

Happytv.rs
Foto: Arhiva

 

 

 

 

 

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Utorak
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Provodadžija
11:55  Vesti
12:05  Provodadžija
12:55  Vesti
13:05  Provodadžija
13:55  Vesti
14:05  Serija: Suze moje sestre (R)
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Suze moje sestre
19:00  Čađava mehana
21:20  Provodadžija
22:20  Sudbine
23:20  Novajlije reality