Izvor:
17.05.2019 u 11:14
0

VELJKO ODALOVIĆ U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Priština nije ni prvi ni poslednja koja je pokušala da nas optuži za genocid! (VIDEO)

U jutarnjem programu "Dobro jutro Srbijo" sa Milomirem Marićem i Katarinom Koršom ugostili smo generalnog sekretara ministarstva spoljnih poslova Veljka Odalovića.

Ništa nas ne može iznenaditi iz Prištine, poslednja vest je da je parlament usvojio Rezoluciju o genocidu srpskog naroda, ali mi ne znamo šta stoji u njoj?

– Kampanja agresivna iz Prištine u poslednje vreme je akt koji nije ni za kakvu upotrebu. Da bismo razgovarali o genocidu, treba da se raščisti termin „genocid“. Nisu ni prvi ni poslednji koji su pokušali da nas optuže za genocid, to je već viđeno, to je nadgalsavanje lidera albanaca sa Kosova ko će dalje i više da „pljuje“ po srpskom narodu.

Kadri Veselji je putovao u Hag, davao iskaz, najvaljeno je da će Haradinaj sada ići?

– To je uznemirenje među liderima i onih koji su pripadali toj Oslobodilačkoj vojsci. Veliki broj komandanata i onih koji su vršili funkcije tamo su kao osumnjičeni ili svedoci. Na njima je da se izjasni šta će biti, biće i insajdera među njima. Tužilaštvo je inteviziralo istrage, bavi se konkretnim zonama odgovornosti. Zove ljude koji znaju šta su radili i imaju razloga da se plaše. To su mesta gde su izvršeni brojni zločini, gde su bili u ilegalnim zatvorima sa licima koji su ubijeni a drugi se vode kao nestali, zatim Žuta kuća je ozbiljan problem za njih.

Veselji je izjavio da će izgraditi muzej genocida u Prištini?

– Ja želim samo da podsetim šta je posledica sukoba to je 250.000 proteranih u etničkoj osnovi Srba i ostalih nealbanaca, proterani trajno na dvadeset godina. Ubijeni su preko tri hiljade Srba i ostalih nealbanaca. Ne treba zaboraviti da je stradao i jedan broj Albanaca. Haški tribunal je procesuirao zločine nad Albancima, mi imamo osuđene pojedince u Srbiji za teške zločine. Mi smo neko ko je pronašao izmeštene grobnice koske tela devetstotina Albanaca, mi smo predali kosti porodicama a Priština nema nameru da prihvati odgovornost. Ali ljudi koji čine političku elitu na Kosovu su upravo ti koji su počinili najveće zločine.

Pogledaj video:

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter