Izvor:
13.05.2019 u 10:14
0

PREDRAG SAVIĆ ADVOKAT PORODICE KRSMANOVIĆ ZA JUTARNJI PROGRAM IZJAVIO: Nisam siguran da li je to pravo mesto ubistva! (VIDEO)


U Jutarnjem programu naš gost bio je Predrag Savić advokat porodice Krsmanović.

Podignuta je treća optužnica protiv Zorana Marjanovića po slučaju Jelene Marjanović , Zoranovi advokati su rekli da je Sud odlučio da se Teodora Zoranova sestra pozove kao oštećena.

Donekle jesu u pravu, ovu najnoviju otpužnicu sam iz novina pročitao, ranije sam imao bolji i pažljiviji uvid nego sad. Činjenica je ta da je nama bio priznat status oštećenjih. Zakonik o krivičnom postupku ne određuju krug lica koja mogu da budu oštećena, u komentaru jednog od Zakona dok se još zvao Zakon o krivično procesnom, pisalo je da oštećeni treba da budu oni koji imaju pravo na obligaciono pravnu naknadu štete.- rekao je Predrag.

Takođe govorilo se i da će mala Jana, ćerka Zorana i Jelene dobiti status oštećenog.

Ona je dobila status, njoj su dodelili status od početka postupka da mala Jana mora da ima status oštećene, da mora da ima advokata punomoćnika koji će imati položenu licencu za postupanje sa maloletnicima. I to je posle 2 godine konačno ispraćeno Zakonom, da dete u takvoj situaciji kao oštećeno može da bude dva puta najviše saslušano uz prisustvo psihologa, pedagoga. Nju su saslušavali preko pet puta, što nije Zakonom ispraćeno. – izjavio je Predrag.

Ona kao mala odrasla je uz priče da joj je neko ubio majku, da je Zoran žrtva. U poslednjoj optužnici piše da je zločinac koristio oštar predmet i metalnu šipku, takođe se pominje da je Zoran šetao sa njoj uz nasim, da li je on mogao da ima kod sebe oštre predmete i metalnu šiku, i da je pred ćerkom izvršio to ubistvo.

Vrlo teško, vrlo je to sumnjivo, ja kao punomćnik se nisam bavio takvim procenama. Mi smo jednostavno išli da utvrdimo mesto de je izvršeno krivično delo. – počeo je Predrag.

Da li ste našli pravo mesto ubistva?

Pa ja nisam siguran da li je to pravo mesto ubistva, rekli ste malopre oštar predmet i tup predmet, jedan udarac tupim jedan oštrim predmetom morale su te povrede da budu na tvrdom tlu a ne u vodi. Deset njih smo konsultovali, svi kažu osim profesora doktora Zorana Stojanovića koji je veštačio o ovom predmetu da su morale te povrede i mehanizam je takav tip povrede da je nastao na čvrstom tlu. Ono što je mnogo otežalo ovu istragu je to da nisu uzeti brisevi sa rana Jeleninih. Da su uzeti brisevi moglo bi bliže da se indetifikuje sredstvo sa kojim su nanete povrede.- odgovorio je Predrag.

Šta ste vi otkrili radeći na ovom slučaju, ili ono što ste možda shvatili da je ključni trag po pitanju ovog slučaja, sem da ima jako puno manjkavosti?
Sve ovo može da bude tačno i postoji , mnogo još treba da se radi na ovom slučaju. –završio je ovom rečenicom Predrag.


Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter