Izvor:
22.05.2018 u 05:45
0

IVICA DAČIĆ U „ĆIRILICI“: „Rekao sam Vučiću da nam treba jak lobi u Americi“!

Ivica Dačić je dodao da je neophodno lobirati za srpsku stvar u međunarodnoj zajednici.

Rekao sam Vučiću da je greška što nemamo nekoga da lobira za nas. Pa to je u Americi normalna stvar. Treba nam neko u Trampovoj administraciji. Nema tajni, mi znamo kako su koje zemlje glasale u kom telu i ko za koga lobira. Ma moraju da znaju da nisu oni za Kosovo nego protiv nas. Šta Stejt department zanima ko će kako da glasa u UNESKO? To sam i njima rekao i neki me ne vole zbog toga, ali briga me, zanima me da li će me narod voleti – rekao je Dačić.

Neizbežno pitanje ticalo se novih sukoba na relaciji Srbija-Hrvatska.

Pa ja Hrvatima kažem ono što svi znaju, što su istorijske činjenice, a ne šta ja mislim. Pa Hitler je već bio mrtav a oni su se i dalje borili. Oni su nemačku vojsku dočekali cvećem, a mi? Da budem jasan – nisam ja protiv Hrvata nego protiv ustaša. Isto sam govorio i po pitanju rehabilitacije Milana Nedića.

Milomir Marić je izneo zanimljivu opasku da Srbija i dalje plaća dugove Kosova.

To je tačno. Ti kreditori smatraju da smo mi ti koji treba da plaćamo dugove jer govorimo kako je to deo naše teritorije.

Prosto je teško poverovati kao su nekadašnji saveznici postali naši protivnici.

Ne mogu da nađem vezu Amerike i Engleske sa antisrpskim interesima. Jasno mi je za Nemačku i Austriju, prvi su svojevremeno priznali Sloveniju i Hrvatsku. Verovatno smo krivi što ih nismo ubedili da smo na istoj strani, možda je to deo našeg mentaliteta. Neodlučnost međunarodne zajednice pri raspadu SFRJ je mnogo uticala na to. Dozvolili su da pojedinci odmah priznaju nezavisnost nekih bivših republika.

Dačić je otkrio koliko je težak bio početak pregovora sa prištinskim vlastima.

Vučić i ja smo iskreno pristupili pregovorima u Briselu verujući u međunarodne institucije. Pet godina kasnije izigrano je naše poverenje i nije ispunjeno mnogo toga sa druge strane. Zapadne sile su gluvoneme za naše probleme na Kosovu, te misle da ćemo pristati na sve kako bi ušli u EU. Oni ne znaju da u srpskom narodu "sutra" znači nikad!

Za kraj Dačić je imao poruku za Albance:

Neće se ni vama isplatiti ako sve bude po vašem, jer će se mnoge zemlje okrenuti protiv vas. A za nas ne brinite, mi nastavljamo dalje s borbom.

happytv.rs
Foto: sps.org.rs, arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter