Izvor:
09.12.2019 u 20:25
0

UŽIVO BOGOLJUB JANIĆIJEVIĆ OTKRIVA PRAVU ISTINU O RAČKU: Čak 14 nestalih lica o kojima nema nikakvog traga!

Sud u Hagu nije našao dokaze da se radi o zločinu u Račku. Ministar u vladi Ramuša Haradinaja je izbačen iz vlade a sada je osuđen za robiju jer je rekao da je sve u Račku podmetnuto. Slučaj koji i danas intrigira javnost glavna je tema večerašnje emisije Ćirilica.

Bogoljub Janićijević koji je tada bio zadužen za operaciju Račak iznosi svoju stranu priče.

– To je bila antiteroristička akcija planirana u cilju hapšenja terorista. Od juna meseca do akcije 15. januara 1999. godine imali smo terorističke napade na komunikaciju, na vozila policije, vojske, kidnapovanje ljudi bez obzira na nacionalnost – započinje svoju priču Bogoljub Janićijević.

Naš gost je nastavio da komentariše broj žrtava i izneo frapantne podatke.

– Bilo je tu kidnapovanih i Srba, Albanaca i Roma. Takođe je bilo napada na komunikaciju Štimlje Uroševac. Poslednji napad bio je 10. januara kada je u terorističkom napadu ubijen pripadnik policije Svetislav Pržić, a još dva policajca su ranjena.

Slučaj Račak odneo je mnogo ljudskih života, među kojima nisu bili samo Srbi.

– U tih 28 terorističkih napada poginulo je osam pripadnika policije, 14 vojske i četiri civila. Od juna do januara kidnapovano je 35 pripadnika srpske, romske i albanske nacionalnosti. Od njih je 14 nestalo i nema nikakvog traga o njima.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter