POZNATI MILIJARDER NAJAVIO: Do 2021. prvi hotel u svemiru!

 

Moduli na naduvavanje biće lansirani do 2021. kako bi se spojili u novu svemirsku stanicu

Američki hotelski magnat Robert Bigelou najavio je pravljenje hotela u svemiru koji će biti sastavljen iz modula na naduvavanje.

Prvi testovi izvršeni na Međunarodnoj svemriskoj stanici (ISS) bili su uspeši i u njegovoj kompaniji „Bigelou aero-spejs“ najavili su lansiranje modula do 2021. godine.

Na stanici u svemiru trenutno se nalazi modul za testiranje koji je postavljen 2016. i uskoro se očekuje slanje još dva modula B330 koji su dizajnirani kao samoodržive trajne strukture.

- Plan je da se ovi moduli spoje kako bi formirali veći kompleks - rekao je Robert Bigelou.

Milijarder planira izgradnju prve privatne svemirske stanice. Ovi moduli su laganiji i jeftiniji za održavanje od metalnih, od kojih je napravljena Međunarodna svemirska stanica.

Svemirski hotel, kako su ga nazvali mediji, dobio je naziv „Olimpus“ i biće dva i po puta veći od ISS. CNBC prenosi da će za njegovo lansiranje biti potrebna raketa koja može da ponese teret težak između 75 i 80 tona.

- Prvo moramo da vidimo koliko će biti interesovanje. Verujemo da ima mnogo potencijala za slanje turista u svemir - dodao je Bigelou.

Kurir
Foto: Arhiva 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV