Izvor:
30.11.2019 u 15:32
0

DOKAZANO U ČEMU SU DAME BOLJE: Donosimo vam šest stvari u kojima žene ipak prednjače nad muškarcima!

Dame su bolji slušaoci i mentori i veštije su u rađenju više stvari odjednom od muškaraca.

Da ne bude zabune, uopšte ne mislimo da muškarci nemaju kvaliteta! Naprotiv, zagovaramo ravnopravnost i mišljenja smo da bi nam bez njih život bio monoton i apsolutno neispunjen.

Ali postoje stvari u kojima, ruku na srce, jači pol i nije baš tako jak. Donosimo vam šest stvari u kojima žene ipak prednjače nad muškarcima…

Više žena završi fakultet

Takođe, prema nekim istraživanjima, muškarcima treba više od pet godina kako bi stekli diplomu.

Bolji su vozači

Znamo da će na ovu tvrdnju svi muškarci umreti od smeha, ali prema analizama, muškarci imaju 77 odsto veće šanse od žena da izazovu saobraćajnu nesreću.

Otpornije su na bolesti

Studija za studijom pokazuje kako ženski hormon estrogen pomaže ženama da lakše prebole bolesti. Dakle, kad je reč o imunitetu, muškarci su definitivno slabiji pol.

Žive duže

Od svih ljudi koji dožive stotu, 85 odsto su žene. Generalno gledajući, one nadžive muškarce u proseku za 10 godina.

Uspešniji su menadžeri

Iako je ovo poprilično kontroverzna tvrdnja, nju potvrđuju vodeći eksperti u menadžmentu. Žene su bolji slušaoci i mentori i veštije su u multitaskingu (obavljanju više stvari odjednom, prim. aut.) od muškaraca.

Zdravije se hrane

Istraživanje od 14.000 ispitanika pokazalo je da se žene hrane zdravije od muškaraca. Dok će oni radije posegnuti za picom i crvenim mesom, žene će u svoj meni uvrstiti više voća i povrća.

Izvor: Kurir
Foto: Pixabay/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter